Bu görüntü ders oldu

Düzenleyen:
Bu görüntü ders oldu

YAŞAM Haberleri

Geçtiğimiz yıl yaşanan kar esaretinde 75 milyon lira zarar ettiğini açıklayan THY, yılbaşı öncesinde benzer bir durumun yaşanmaması için 195 seferini iptal etti. Ayrıca pistlerdeki tüm hazırlıklar da tamamlandı.

Ekonomi Servisi
Geçtiğimiz yıl şubat ayında İstanbul'da hayatı durma noktasına getiren kar esaretine hazırlıksız yakalan Türk Hava Yolları havalimanlarında kırmızı alarm verdi. Tüm hazırlıklarını tamamlayan THY ve Pegasus benzer bir durumun yaşanmaması için iç ve dış hatlardaki toplam 228 seferini iptal etti. THY, 17-20 Şubat tarihleri arasında aralıksız süren kar yağışı sebebiyle 1268 seferini iptal etmek zorunda kalmıştı. İptal ettiği seferlerden dolayı uçuramadığı yolcularından yaklaşık 8 binini otellerde ağırlayan THY, otellerde yer bulamadığı 65 bin yolcusuna da Atatürk Havalimanı’nda ikramda bulunmuştu. 3 günde 75 milyon lira zarar eden THY bu defa işi sağlama aldı. THY, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar alarmı vermesiyle tüm hazırlıklarını tamamladı. Kar yağışının uçuşların ve yolcu trafiğinin en fazla yaşandığı dönem olan yılbaşına denk gelmesiyle zararın daha da büyük olacağını hesaplayan THY yönetimi, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 30 ve 31 Aralık tarihlerinde yapacağı 195 uçuşunu iptal ettiğini duyurdu. Pegasus da 33 seferini iptal ettiğini açıkladı.
TGS HAVALİMANINDA MOBİL OFİS KURDU
Öte yandan Atatürk Havalimanı'nda yer hizmetleri veren Turkish Ground Services (TGS) de kar yağışı dolayısıyla herhangi bir aksaklık yaşanmaması için aprona mobil ofis kurdu. TGS'nin uçaklara verilen "de-icing" ile "anti-icing" hizmetini yerinde gözlemlemek, ağır kış şartlarında yürüttüğü operasyonun takibini yapmak ve personelin soğuktan etkilenmeden görev yapabilmesi amacıyla kurduğu mobil ofis, koordinasyon merkezi olarak çalışacak. Apronda yaşanması muhtemel tüm sorunlar, buraya aktarılacak ve aksaklığı giderecek ekipler yine buradan yönlendirilecek.
BUZLANMAYA KARŞI 10 BİN LİTRE SOLÜSYON
TGS tarafından 11 buz çözücü ve buzlanmayı engelleyici sıvı uygulamak için tasarlanan araçla uygulamayı gerçekleştirecek 8 bagaj aracı da önlerine kepçe takılarak modifiye edildi. Araçların giremediği dar alanlar için de ahşap ve metal kar küreme aletleri hazırlandı.
Yolcuların güvenli bir şekilde uçaklara transferini sağlamak amacıyla, merdivenlerin basamakları ve binaların çevresinde oluşacak buzlanmaya karşı önlem amaçlı 3 tondan fazla üre stoklandı. Buzlanmanın etkili olduğu servis yollarına uygulanacak 10 bin litre solüsyon da hazır bekletiliyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...