Reşadiye’de kayıp 2 çocuğu arama çalışmaları sürüyor

Düzenleyen:
Reşadiye’de kayıp 2 çocuğu arama çalışmaları sürüyor

YAŞAM Haberleri

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde salı günü evlerinin yakınlarındaki parkta oynarken kaybolan sekiz yaşındaki Bayram Erol ile beş yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'yı arama çalışmaları devam ediyor.

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde, salı günü evlerinin yakınlarındaki bir parkta oynarken kaybolan 8 yaşındaki Bayram Erol ile 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'yı arama çalışmaları yeni yılın ilk günü devam etti. 
Reşadiye ilçe merkezinde çocukların düştüğü tahmin edilen Kelkit çayı kenarında devam eden çalışma, Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem’in başkanlığında oluşturulan kriz masasında koordine ediliyor. Çocukların düştüğü tahmin edilen yer ile Niksar ilçesi yakınlarındaki özel bir firmaya ait HES regülatöründe arama yapılıyor. Su seviyesinin düşürüldüğü regülatörde Ankara Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK) dalgıç personeli de bölgeye intikal ederek öğleden sonra arama çalışmalarına katılacağı bildirildi. Reşadiye ile Niksar ilçesi arasında kalan 25 kilometrelik alanda Tokat-Sivas AFAD ekipleri Kelkit çayında botla arama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YARDIM İSTEDİ 
Kaybolan çocuklardan Bayram Erol’un dedesi, anneannesi ile teyzesi ile birlikte yakınları bölgede arama çalışmalarına katılıyor. Bayram’ın teyzesi Arife, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım isteyerek “Bayram’ın annesi Adile yandı, bitti perişan. Cumhurbaşkanım sana sesleniyorum, yüreklerimiz yandı” diye konuştu.
KONU İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA’NIN BİLGİSİ DAHİLİNDE 
AK Parti Grup Başkanvekili Tokat Milletvekili Coşkun Çakır ise yaptığı yazılı açıklamada, olayın emniyete bildirilmesinin ardından çalışmaların özveri ile sürdürüldüğünü kaydetti. Çakır, Emniyet Genel Müdürlüğünden istenen helikopterin yoğun sis nedeniyle şu ana kadar ilçeye ulaşamadığını belirterek hava şartları uygun olduğunda arama-tarama faaliyetlerine katılacağını kaydetti. Konunun İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın bilgisi dahilinde olduğunu ifade eden Çakır, Vali Cevdet Can tarafından titizlikle takip edildiğini sözlerine ekledi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...