3 ilde eğitime kar engeli!

Düzenleyen:
3 ilde eğitime kar engeli!

YAŞAM Haberleri

Batman, Şırnak ve Van'da kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

Çatak

Van'ın Çatak ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.

Kaymakam Asım Akgül, yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi beklenildiğini belirtti.

Akgül, olumsuz hava koşulları nedeniyle herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için tüm okulların 7-8 Ocak günleri tatil edildiğini kaydetti.

Şırnak

Şırnak Valiliği, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. 

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 'İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında 7 Ocak Perşembe günü eğitime bir 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 7 Ocak günü idari izinli sayılacaktır' denildi.

Batman

Batman'ın Sason ilçesinde kar nedeniyle köy okullarında eğitime iki gün ara verildi.

Sason Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının sebep olduğu don ve buzlanmadan dolayı 07 ve 08 Ocak'ta tüm köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, taşıma kapsamında olmayan öğrencilerin eğitime devam edeceği kaydedildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...