Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

600 okula afet bilinci eğitimi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
600 okula afet bilinci eğitimi

YAŞAM Haberleri  / AA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) son bir yılda, 600 okulun öğrencisine afet bilinci eğitimi verildi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, afet bilinci eğitimlerinin verildiği AFAD Deprem Simülasyon Merkezi'nde öğrenciler farklı büyüklükteki depremleri deneyimleyerek, deprem anında doğru davranış şekillerini öğreniyor. 2003'ten bu yana afetlere hazırlık eğitimlerinin verildiği ve 8 büyüklüğündeki depremlerin dahi deneyimlenebildiği merkezde, son bir yılda 600 okula eğitim verildi. Eğitimlere katılan öğrencilere, temel afet bilinci eğitimleri veriliyor.
Yoğun talep dolayısıyla merkezde, bu yılın haziran dönemine kadar tüm randevuların dolu olduğu bildirildi.

- "Afet Farkındalık Merkezi" kurulacak
Artan eğitim talebini karşılamak ve dünyada alanında öncü bir afet eğitim merkezi kurmak için de çalışmalar başladı. Bu amaçla kurulacak "Afet Farkındalık Merkezi"nde "oyunlarla öğrenme" ve "interaktif eğitim" uygulamaları yapılacak. Merkezde ayrıca bir AR-GE ve inovasyon merkezi de bulunacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen AFAD Deprem Simülasyon Merkezi eğitimlerinden Sorumlu Emel Sonkaya, "her çocuk özeldir" misyonundan hareketle, engellilere yönelik özel eğitimler yaptıklarını, bu amaçla da işaret dilini öğrendiklerini kaydetti.
Uygulamalı ve eğlenceli eğitimlerin yaparak ve yaşayarak öğretildiğini, bu şekilde bilgilerin kalıcılığının sağlandığını ifade eden Sınıf Öğretmeni Nurşen Sevinç ise öğrencilerle tek tek ilgilenilerek, her birine ayrı uygulama yaptırılmasının önemine değindi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...