Aylan Kurdi davasında şok gelişme!

Düzenleyen:
Aylan Kurdi davasında şok gelişme!

YAŞAM Haberleri

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahile vurmuş cansız minik bedeniyle dünya gündemine oturan Aylan Kurdi ve teknedeki 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan göçmen faciasına Suriyeli 2 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Davada mütalaasını veren savcı, iki sanığın da göçmen kaçakçılığından cezalandırılmasını istedi. Mütalaada Aylan Kurdi ve diğer 4 kişinin ölümüne ilişkin sanıkları suçlamaya yeterli bir delil bulunamadığı belirtilerek, bu konuda bir ceza talebi yer almadı.  

'Çocuk katilleri!'
Teknedekilerin geçişlerini organize ettikleri iddiasıyla tutuklanan Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad, zırhlı tutuklu aracıyla Bitez Mahallesi'ndeki Bodrum Adliyesi'ne getirildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye giren sanıklar, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Sanıkların içeriye girişi sırasında çevrede bulunan bazı vatandaşlar, 'Çocuk katilleri' diyerek sanıklara tepki gösterdi. 

'Delil yok'
Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, iki sanığın göçmen kaçakçılığı zinciri ve organizatörlüğün bir parçası olduklarının anlaşıldığını belirterek, sanıkların üzerlerine atılı bulunan 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçuyla ilgili herhangi bir delil elde edilemediğini söyledi. Sanıkların suçüstü yakalanmadığı ve bu göçmenleri sahile getirdiğinin tespit edilemediğini belirten cumhuriyet savcısı, iki sanıkla ilgili somut tek eylemin, para karaşılığında göçmen kaçakçılığı yapmak olduğunun anlaşıldığını kaydetti. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, söz konusu nedenlerle iki sanığın da sadece göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Bodrum'un Akyarlar Mahallesi Alihoca Burnu açıklarında 2 Eylül 2015't göçmenleri taşıyan alabora olması sonucu Suriyeli Aylan (3), ağabeyi Galip (5) ve annesi Rihan Kurdi'nin (35) de aralarında bulunduğu beş kişi hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...