Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bor madeninde patlama: 1 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bor madeninde patlama: 1 ölü

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adıyaman’ın Gerger ilçesi Yeşulyurt köyündeki bor madeninde gerçekleştirilen ’kontrollü’ patlatmada 1 güvenlik görevlisi hayatını kaybederken, 1 işçi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Gerger ilçesi Yeşulyurt köyünde bulunan bor madeninde kontrollü patlatma yapıldı. Kontrollü patlatma öncesinde güvenlik görevlileri, sağlık görevlileri, itfaiye ekipleri hazır bulundu. Maden çalışmaları kapsamında yerleştirilen dinamitler kontrollü olarak patlatıldı. Patlamanın etkisiyle büyük bir kaya parçası bulunduğu yerden yuvarlanarak, insanların bulunduğu yere düştü. Kaya parçası madende özel güvenlik görevlisi olan Hacı Demirel ve maden işçisi Kadir Aslan’ın üzerine düştü. Kazada özel güvenlik görevlisi Hacı Demirel olay yerinde hayatını kaybetti. Maden işçisi Kadir Aslan ağır yaralandı. Yaralı ilk müdahalenin ardından Gerger Devlet Hastanesi’ne, oradan da Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kontrollü patlatma için olay yeri yakınlarında bulunan bazı araçlar da zarar gördü. Kaza sonrasında olay yerinde hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin cenazesi Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından morga kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...