Kadınların yarısı şiddet görüyor

Düzenleyen:
Kadınların yarısı şiddet görüyor

YAŞAM Haberleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması sonuçlarına göre, Türkiye genelinde hayatının herhangi bir döneminde eşinden veya birlikte yaşadığı kişiden fiziksel şiddete maruz kalan kadın nüfus oranı yüzde 35.5 olarak hesaplandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması sonuçlarına göre, Türkiye genelinde hayatının herhangi bir döneminde eşinden veya birlikte yaşadığı kişiden fiziksel şiddete maruz kalan kadın nüfus oranı yüzde 35.5 olarak hesaplandı. Orta Anadolu bölgesi, yüzde 42.8’le fiziksel şiddete maruz kaldığını belirten kadınların en fazla olduğu bölge olurken, yüzde 26.8 ile Doğu Karadeniz son sırada yer aldı. Eğitim seviyesi yüksek ve çalışan kadınların daha fazla şiddete maruz kaldıkları ortaya çıkarken 2002-2015 yılları arasındaki 13 yıllık süre içinde 5 bin 406 kadının kocası tarafından öldürüldüğü ifade edildi. Farklı araştırmalar sonucunda elde edilen diğer bilgilere göre, okuma-yazma bilmeyen kadın nüfus oranının erkeklerden 5 kat fazla olduğu, kadınların siyasette de erkeklerden daha az yer aldığı görüldü. 

Kadınların yarısı şiddet görüyor

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...