Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Davutoğlu: Kilis'te DAEŞ'e misliyle karşılık verildi

Düzenleyen:
Başbakan Davutoğlu: Kilis'te DAEŞ'e misliyle karşılık verildi

YAŞAM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, Kilis'te 2 kişinin öldüğü DAEŞ'in roketli saldırısıyla ilgili, " Angajman kuralları çerçevesinde misliyle karşılık verildi." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Suriye'den terör örgütü DAEŞ tarafından ateşlenen 8 adet roket mermisinin Kilis'e düşmesine ilişkin olarak, "Angajman kuralları çerçevesinde anında misliyle karşılık verildi" dedi. Davutoğlu, DAEŞ'in 27 Şubat'ta Suriye'de başlatılan "ateşkes"in tarafı olmadığını hatırlattı, "DEAŞ ile muhalefet, ılımlı muhalefet arasında çatışmalar söz konusuydu" dedi ancak "Bu (Kilis saldırısı) Suriye'deki ateşkesin ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor" diye de ekledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunan mevkidaşı Çipras, İzmir'de ortak basın toplantısında konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

"ZATEN HAZIRLIKLARIMIZ VARDI"

"Kilis'te üzücü bir olay yaşadık. Kilis'teki sınırımızın öte yakasından DEAŞ tarafından bir roket atışı söz konusu oldu. İki vatandaşımızı kaybettik. Angajman kuralları çerçevesinde misliyle ve daha fazlasıyla mukabele edildi. Sayın Valimizden ve ilgili güvenlik birimlerimizden gerekli bilgileri aldık. Türkiye'ye yönelik her türlü saldırıya en şiddetli şekilde mukabelede bulunulması konusunda da zaten TSK'ya verilmiş talimatlarımız var. Bu konuda alınacak her türlü tedbir gözden geçirilmiştir. Zaten hazırlıklarımız vardı. Bu da Suriye'deki ateşkesin ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Zaten DEAŞ bir ateşkes tarafı değildi. DEAŞ ile muhalefet, ılımlı muhalefet arasında çatışmalar söz konusuydu. Bu çerçevede Türkiye, Türkiye'ye yönelik her türlü saldırıya dediğim gibi anında mukabelede bulunacaktır.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...