Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayısıyı don vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kayısıyı don vurdu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Malatya’da hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi sonucu bir çok bölgede erken çiçek açan kayısılarda hasar oluştu.

Dünya kayısı başkenti olan Malatya’da kayısı üreticilerinin korktuğu başına geldi. Dün gece hava sıcaklığının sıfırın altında seyretmesi ile bir çok bölgede erken çiçek açan kayısıda hasar oluştu. Merkezin yanı sıra Kale, Yazıhan, Akçadağ, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde kayısıda ciddi don hasarının oluştuğunu belirten çiftçiler kesin hasarın ise birkaç güne netleşeceğini söylüyorlar. Özellikle düşük rakımlı bölgelerde zarar daha yüksek olurken, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kararan kayısı ile birlikte umutların da karardığını ifade etti. 
Malatya’da kayısı üreticilerinin her yıl aynı stresle yaşamak zorunda kaldığını belirten Ağbaba, “17 Mart gecesi meydana gelen don olayının ne kadar zarara yol açtığı yetkililer tarafından hızlı bir şekilde tespit edilmeli, zararlarının karşılanması için harekete geçilmelidir” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...