İzmir’de dev göçmen operasyonu!

Düzenleyen:
İzmir’de dev göçmen operasyonu!

YAŞAM Haberleri

İzmir’de bugüne kadar yapılan göçmen operasyonlarının en büyüklerinden biri yapıldı.

İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'nın kara, deniz ve havadan yürüttüğü ortaklaşa operasyonlarında Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan 1500'e yakın göçmen yakalandı. Bu sabah 04.00'da başlayan operasyonun kara bölümünde İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı 10 Jandarma Asayiş Timi, 5 istihbarat timi, 3 trafik timi, 2 olay yeri inceleme timi, 2 komando timi ve 22 Devriye müdahele timi görev aldı. Deniz bölümünde ise Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’na bağlı 1 uçak, 1 gemi, 10 sahil güvenlik botu operasyona katıldı.
İzmir’de dev göçmen operasyonu!
Dikili’nin 46 kilometrelik sahil şeridinde bulnan Madra Çayı, Kabakum, Sahileraltı, Bademli, Hayıtlı ve Pissa plajı bölgelerinde 422 Suriyeli, 238 Afgan, 12 Irak, 10 Pakistan, 3 Orta Afrika Cumhuriyeti, 4 Mali uyruklu olmak üzere 184’ü çocuk 691 göçmen botlarla denize açılmak üzereyken yakalandı.  Bu göçmenleri organize eden 14 kişi yakalandı. 10 şişme bot, 10 bot motoru ve çok sayıda can yeleği ele geçirildi.

Uçak ve gemiler
Operasyonun deniz bölümünde ise Sahil Güvenik Komutanlığı ekipleri çoğunluğunu Suriyeli göçmenlerin oluşturduğu 729 göçmeni ve 2 organizatörü yakaladı.  Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu göçmenlerle ilgili işlemler devam ediyor.  Bazı göçmenlerin daha önce de birkaç kez yakalandığı belirlendi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...