Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nevruz kutlamalarında olaylar çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: ajanslar
Nevruz kutlamalarında olaylar çıktı

YAŞAM Haberleri  / ajanslar

Nevruz kutlamaları dolayısıyla birçok ilde olaylar çıktı.

SİLOPİ'DE YASAĞA KARŞIN NEVRUZ KUTLAYAN GRUBU POLİS DAĞITTI

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yasaklama kararına karşın HDP ilçe binası önünde toplanarak nevruz kutlaması yapmak isteyen gruba polis tazyikli suyla müdahale etti.

Şırnak Valiliği'nce il genelinde güvenlik nedeniyle nevruz kutlamalarının yasaklanmasına rağmen Silopi HDP ilçe örgütü tarafından bugün parti binası önünde nevruz kutlaması gerçekleştirildi. Nevruz kutlamasına HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP ilçe yöneticileri ve 200 kişi katıldı. Kürtçe müzikler ile yapılan nevruz kutlamasının bulunduğu alana çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Polisler ile HDP'li Faysal Sarıyıldız'ın görüşmesinin ardından Sarıyıldız kalabalığı dağılmaları için uyardı. Grup dağılmayınca polis tazyikli su ve biber gazı ile gruba müdahale etti. Müdahale sırasında yere düşen bir polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Olaylar sırasında polise taş atıp ara sokaklara kaçan yaklaşık 10 kişi gözaltına alındıktan sonra olaylar sona erdi.

DOĞUBAYAZIT'TA NEVRUZ SONRASI OLAYLAR ÇIKTI

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın nevruz kutlamalarına katılıp ayrılmasından sonra, bir grup göstericinin yol kesmek istemesi üzerine olaylar çıktı.

Doğubayazıt Belediyesi önünde yapılan nevruz kutlamasına HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı katıldı. Yapılan kutlamanın ardından Demirtaş'ın Van'a gitmesinden sonra HDP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup yolda ateş yakarak barikat kurmak istedi. Bunun üzerine gruba müdahale eden polis, kapatılan yolu açmaya çalıştı. Gruptakilerin taş ve sopalarla saldırmasına karşılık polis, tazyikli su ve biber gazıyla karşılık verdi. Çıkan olaylar nedeniyle esnaf kepenk kapattı.

ŞANLIURFADA NEVRUZ GERGİNLİĞİ

ŞANLIURFA Valiliği tarafından yasaklanan nevruzu kutlamak için toplanan ve uyarıya rağmen dağılmayarak ateş yakmak isteyen kalabalığa polis biber gazıyla müdahale etti.

Şanlıurfa Valiliği, geçen hafta içi aldığı kararla nevruz kutlamalarının sadece pazartesi günü yapılacağını açıkladı ve öncesindeki 4 gün boyunca kent merkezi ile ilçelerde her türlü etkinliğin yasaklandığını duyurdu. Yasak kararına rağmen öğle saatlerinde 100 kişilik grup, Paşabağı Mahallesi'nde toplanarak kutlama yapmak istedi. Buradaki boş alanda halay çeken gruba, bölgede zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri yasak kararını hatırlatarak dağılmaları uyarısında bulundu. Polisin müdahale edileceğini belirterek birkaç kez uyarısına rağmen kalabalık, alandan ayrılmadı. Bunun üzerine polis ekipleri gruba biber gazıyla müdahale etti. Kalabalıkta bulunan bazı kişiler ise poşu takmış olan sivil polisler tarafından coplanarak alandan uzaklaştırıldı.

Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından alana DTK Eş Başkanı Selma Irmak, HDP milletvekilleri Dilek Öcalan, Osman Baydemir ve Altan Tan geldi. Polisin zırhlı araçlarla yoğun güvenlik önlemi almasını eleştiren HDP'li Osman Baydemir, "Antidemokratik bir bakış açısıyla adeta körleşmiş olan bu siyasi gidişatı daha da körleştiren bir tutumla nevruz bir kez daha yasaklandı. Sabahtan beri bu alana gelmeye çalışan kadınlar, çocuklar insanlar darp edilerek geri gönderiliyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki nevruz ateşi karanlığı ortadan kaldırma çabasıdır" dedi.

Açıklamasının ardından Osman Baydemir bölgede önlem alan bir bir polis amiri ile kısa süre tartıştı ve beraberindekilerle birlikte alandan ayrıldı.

BURSA'DA İZİNSİZ YÜRÜYÜŞ YAPAN GRUBA POLİS MÜDAHALESİ

Bursa'da nevruz kutlaması bahanesiyle izinsiz yürüyüş yapan gruba polis müdahale etti.
HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın da bulunduğu grup, HDP Yıldırım İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Arabayatağı Mahallesi Odun Pazarı mevkisinde nevruzu kutlamak isteyen grup, alana doğru yürüyüşe geçti.

Polis ekipleri, kutlamanın ve yürüyüşün izinsiz olduğunu belirterek, gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Gruptakiler, bunun üzerine basın açıklaması yaparak geri döndü.

HDP Yıldırım İlçe Başkanlığı önüne gelen gruptakilerin yaktığı ateş, polis ekiplerince Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile su sıkılarak söndürüldü.

Bu sırada, bazı göstericiler polise taşlarla saldırdı.

Göstericiler, polisin müdahalesiyle dağıtılırken, parti binası önünde güvenlik önlemi alındı.

ajanslar

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...