Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İskenderun güvercinine koruma

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İskenderun güvercinine koruma

YAŞAM Haberleri  / AA

Kıvrımlı gagası, kanat yapısı ve uzun bacaklarıyla farklılığını ortaya koyan İskenderun güvercini, bir grup bilim adamının hazırladığı projeyle koruma altına alındı.

Mustafa Kemal Üniversitesinde (MKÜ) yürütülen bir proje kapsamında, yaklaşık 4 santimetre kıvrımlı gagası, sert kanat yapısı ve uzun bacaklarıyla diğer türlerden farklılık gösteren İskenderun güvercini, fiziksel ve performans özelliklerinin belirlenmesi ve başka ırklarla birleşerek genetiğinin değişmesinin önlenmesi amacıyla koruma altına alındı. MKÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Yıldırım, AA muhabirine, İskenderun Ticaret Odasından temin edilen 6 güvercin üzerinde çalışma başlattıklarını söyledi.

Şu an koruma altına alınan 6 güvercinin başka ırklarla temasa girmeden üremesini sağladıklarını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Özel kafesimizde 6 İskenderun güvercini ile başlattığımız çalışmalarımızla 25 güvercine ulaştık. Çoğalttığımız güvercinlerden bir kısmını İskenderun Ticaret Odasına teslim ettik. Elimizdeki 6 güvercinimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Böylece, doğal ortamlarda başka ırklarla birleşerek genetiği değişen güvercinlerin saf kan olarak türemesini sağlıyoruz. Güvercinlerin fiziksel özelliklerinin ölçümlerini yaptık. Gaga yapısı, vücut yapısı, kanat uzunluğu, kuyruk yapısı ve diğer birçok ayrıntılarını inceledik.''

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...