Güzel şeyler de oluyor

Düzenleyen:
Güzel şeyler de oluyor

YAŞAM Haberleri

Ordulu minik Duru ve Kosovalı genç kız Manolya’nın ortak yanı lösemi... Fakat güzel olan, onlara uzanan yardım eli... Duru, ilik nakli oldu, sıra Manolya’da...

Nakil ve yardım beklerken hayata gözlerini yuman binlerce kişi arasında 1.5 yaşındaki Duru ve 20 yaşındaki Manolya şanslı olanlardan. Çünkü onlar için ikinci bir fırsat doğdu. Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan lösemi hastası 1.5 yaşındaki Duru bebeğe, Almanya’da uygun ilik bulundu. İlik, kurye ile gece saatlerinde minik kızın tedavi gördüğü Samsun’daki özel hastaneye ulaştı. Prof. Dr. Davut Albayrak ve ekibinin yaptığı başarılı operasyonla ilik Duru’ya nakledildi. 2 hafta süreyle kontrol altında tutulacak ve sağlık durumu gayet iyi olan minik kızın ailesi mutluluk içinde ve yavrularının tamamen iyileşmesini bekliyor. Kosova’da lösemi teşhisi konulduktan sonra tedavi olmak için İstanbul’da gelen 20 yaşındaki Manolya Kabaşi de bir diğer şanslı isim. Çünkü genç kızın tedavi masraflarına destek olmak için Kosovalı Türk Sivil Toplum Kuruluşları, yardım konseri düzenledi. Ailesi Manolya’yı Kosova’da sağlık imkanlarının yetersiz olmasından dolayı Türkiye’ye getirmişti. Ancak tedavi masrafları için gereken 100 Bin Avronun üzerindeki parayı karşılayamayınca, yardım kampanyaları düzenlenmeye başladı. Yaklaşık 3 haftadır okul arkadaşlarının yanı sıra esnafın desteğiyle ailesine ulaştırılan paralar ve sivil toplum kuruluşlarının konserden elde ettiği gelirler, Manolya’nın tedavisinde kullanılacak. Ayrıca, sivil toplum kuruluşları, genç arkadaşlarının tedavi olması için ellerinden gelen desteği sunacaklarını söylediler.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...