Ege'nin şirin kasabası dünyanın ilgi odağı oldu

Düzenleyen:
Ege'nin şirin kasabası dünyanın ilgi odağı oldu

YAŞAM Haberleri

AB ile yapılan anlaşma gereğince göçmenlerin İzmir'in Dikili ilçesine getirileceği haberi ile dünyanın gözü İzmir'in şirin ilçesi Dikili'ye çevrildi.

Avrupa Birliği (AB) ile yapılan anlaşma gereğince göçmenlerin İzmir'in Dikili ilçesine getirilmesi haberi ile Dikili, dünyanın ilgi odağı oldu.

MÜLTECİLER DİKİLİ'YE GETİRİLECEK

AB ile Brüksel'de yapılan anlaşma gereğince Türkiye'ye iade edilecek mültecilerin ilk bölümü, 4 Nisan'da İzmir'in Dikili ilçesine getirilecek. Dikili limanına getirilecek sığınmacılar, Geri Kabul Merkezine götürülecek. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri, sığınmacıların parmak izlerini alıp kimlik bilgilerini kaydedecek.

ÖNCE KAPALI SPOR SALONLARINDA BEKLETİLECEKLER

Dikili'de henüz yapımı başlamamış olan Geri Kabul Merkezi nedeniyle gelecek olan göçmenlerin Dikili'de bulunan kapalı spor salonlarında bekletileceği, parmak izlerinin alınarak kayıtlarının yapılacağı ve başka kamplara gönderileceği öğrenildi.

DİKİLİ İSYANDA

Öte yandan, yabancı basın mensuplarının şimdiden Dikili'ye gelip tanıtım çekimlerine başladığı gözlendi. Dikili'nin "Geri toplama merkezi" olarak seçilmesine isyan edenler ise eylem yaptı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...