Çanakkale Boğazı'nda arabalı vapur yük gemisi ile çarpıştı...

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çanakkale Boğazı'nda arabalı vapur yük gemisi ile çarpıştı...

YAŞAM Haberleri  / AA

Çanakkale Boğazı'nda, araba vapuru ile yük gemisinin çarpıştığı kazada hasar oluştu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Eceabat'tan Çanakkale'ye yolcu ve araç taşıyan "Ezine" adlı araba vapuru, Lübnan'dan Romanya'ya giden 88 metre uzunluğundaki Cook Adaları bayraklı "Esperanza" adlı yük gemisi ile Çanakkale İskelesi önlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çarpıştı. Kazada, araba vapuru ve içindeki bazı araçlarda hasar oluştu. Yük gemisinin ise balans tankının delindiği ancak denize herhangi bir sızıntının olmadığı belirlendi. Çanakkale İskelesi'ne yanaşan araba vapurundaki yolcu ve araçlar tahliye edildi. Kazanın ardından araba vapuru Çanakkale İskelesi'ne yanaştırıldı. Yük gemisi "Esperanza" ise Kilye Koyu'na demirletildi.
Liman Başkanlığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kaza anında araba vapurunda bulunan bir otobüsün muavini Melih Tuluğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hostes koltuğunda oturduğu sırada bir anda "gemi çarpıyor" diye çığlık duyduğunu belirterek, "Başımı çevirdim sağa, yük gemisi bize doğru geliyor. Kalktım arkaya doğru koşarken sarsıntıyla koltuğu çarptım. Orta tarafa kendimi zor attım, bir çığlık feryat. İndim aşağıya." dedi.
Aynı otobüsün sürücüsü Mustafa Türkmen ise kaza sırasında otobüste uyuduğu ifade ederek, "Gürültüye uyandım. Gemi yandan girmiş bizim otobüse. Geminin parçaları otobüse zarar verdi." diye konuştu.
Çanakkale Boğazı'nda arabalı vapur yük gemisi ile çarpıştı...
- GESTAŞ AŞ'den açıklama

Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ'nin Genel Müdürü Volkan Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, kaza anında araba vapurunda 13 araç ile 116 yolcunun bulunduğunu aktardı.
Çarpışma sonrası "Ezine" araba vapurunun Çanakkale İskelesi'ne yanaştırılıp yolcu ve araçların güvenli şekilde tahliye edildiği bilgisini veren Uslu, "Çarpışma sebebiyle yolcularımızda herhangi bir yaralanma meydana gelmemiştir. 'Esperanza' gemisi emniyetli şekilde demirletilmiştir. Konuyla ilgili detaylı soruşturma Liman Başkanlığınca yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...