Eroğlu: NASA da kim oluyor?

Düzenleyen:
Eroğlu: NASA da kim oluyor?

YAŞAM Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Türkiye’nin de içinde bulunduğu Doğu Akdeniz havzasında son 900 yılın en büyük kuraklığının yaşandığına ilişkin raporuna tepki gösterdi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Türkiye’nin de içinde bulunduğu Doğu Akdeniz havzasında son 900 yılın en büyük kuraklığının yaşandığına ilişkin raporuna tepki gösterdi. Bakan Eroğlu, NASA’nın meteorolojik tahminlerinin geçen yıl da tutmadığını belirterek, “NASA’nın hava tahminleri bizim gerimizde, NASA da kim oluyor? Bizim teknolojimiz onlardan ileri. Onlar global ve kuş bakışı bakıyorlar. Biz noktasal ve bölgesel tahminler yapıyoruz. Bin 450 adet gözlem istasyonumuz var. Ayrıca onların uydusu varsa bizim de Göktürk’ümüz var” dedi. Eroğlu, yaptıkları meteorolojik tahminlerin yüzde 95’in üzerinde doğru çıktığını kaydetti. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...