İdil'de son durum

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
İdil'de son durum

YAŞAM Haberleri  / DHA

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 43 gün süren sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırılması ardından, operasyonlarda en çok zararı gören yerlerin hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

İdil İlçesi'nde hendek kazan, barikat kuran PKK'lı teröristlerin etkisiz hala getirilmesi için 16 Şubat'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra başlatılan operasyonlar 31 Mart'ta sona ererken, operasyon ve çatışmalarda hasar gören ev ve işyerlerine yönelik başlatılan hasar tespit çalışmaları sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde çalışan 80 kişilik hasar tespit komisyonu üyeleri operasyonların yoğun olarak sürdürüldüğü Turgut Özal ve Yeni Mahalle'deki birçok ev için yıkım kararı aldı. Evlerini yıktırmak istemeyen çok sayıda kişi ilgili makamlara başvurarak, itiraz dilekçelerini verdi.

Çatışmalar nedeniyle evleri yıkıldığı için evsiz kalanlara İdil Belediyesi ekipleri ise, yemek, su ve temel ihtiyaçlarını dağıtmaya başladı. Bir çok kişi evsiz kaldığı için akrabalarının yanına taşınırken, bazı kişiler ise ilçeden zorunlu olarak göç etti. Turgut Özal Mahallesi'nde oturan Emine Varlı, enkaz haline gelen evinin yıkılmasına üzüldüğünü fakat, insanların ölmesinin daha acı olduğunu söyledi. Varlı, "Evim, eşyalarım yandı, hiç bir şey kurtaramadım. Perişan olduk. Ama keşke kimse ölmeseydi. Ev yine yapılır. İnsanlar ölmeseydi, her şey çözülür" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...