‘Akıllı bisiklet’ dönemi

Düzenleyen:
‘Akıllı bisiklet’ dönemi

YAŞAM Haberleri

“Akıllı Bisiklet” uygulamasını pilot olarak ‘Kadıköy-Kartal’ sahil yolunda hayata geçiren İSPARK, şimdi de Avrupa Yakası’nda Florya-Yeşilköy hattını hizmete açtı.

Florya – Yeşilköy bisiklet paylaşım sistemi hattı, yaklaşık 6 km’lik güzergâh üzerinde 5 durak ve 60 bisiklet ile hizmet vermeye başladı. Florya Güneş Plajı - Aqua Florya AVM - İBB Florya Sosyal Tesisler - Yeşilköy Marina - Röne Park duraklarından oluşan hat Florya Güneş Plajı’ndan başlayarak, Yeşilköy Polat Otel’e kadar sahil boyunca devam ediyor. İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut, “Akıllı Bisiklet sistemini kentin uygun noktalarında hizmete sunmak için etüt çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Vatandaşların talepleri doğrultusunda kent genelinde uygun noktalarda bisiklet ünitelerini yaygınlaştıracağız” dedi. Yaz aylarında Avcılar – Küçükçekmece hattını hizmete açmayı planlayan İSPARK iki hattın birbiri ile entegrasyonunu da sağlayarak Akıllı Bisiklet projesini Yeşilköy’den Avcılar’a uzatmayı hedefliyor. Sistem, bisiklet taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Vatandaşlar Akıllı Bisiklet İstasyonlarından kiraladıkları bisikletleri istedikleri herhangi bir istasyona bırakabiliyor. İstasyonlardaki bisiklet sayısı merkezde bulunan sistem üzerinden takip edilerek gerektiğinde bisiklet takviyesi yapılabiliyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...