Duygulandıran hareket

Düzenleyen:
Duygulandıran hareket

YAŞAM Haberleri

Dünyada bunca olumsuz şey yaşanıp, insanlar birbirini gözü kırpmadan öldürürken, iyilik şüphesiz en önemli insani değerlerden biri olarak öne çıkıyor.

Bu hareketi başlatanlar ise insanlığa aslında güzelliklerin var olduğunu, küçük adımlarla da hızla büyüyeceğini dünyaya haykırıyor. Geçtiğimiz yıllarda ‘askıda ekmek’ diye başlayan benzer bir hareket dalga dalga bütün ülkeye, çeşitlenerek yayıldı. Ülkemizin önemli tüketim maddeleri üreticisi ve perakendecisi olan Boyner de “İyiliğin modası geçmez” diyerek bir hareket başlattı. Adına da “Askıda İyilik” dedi. Boyner Grup, Lokman Hekim Sağlık Vakfı ile de ortaklık yaptı. Müşterileri için sembolik fiyatlarla ‘Yetişkin ve Çocuk’ iyilik paketleri hazırlayan şirket, vakıf aracılığıyla bu paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. 

ALAN EL VE VEREN EL

İyilik paketlerinde yetişkinler için alt ve üst parçalar bulunurken, çocuk paketlerinde buna ilave olarak çorap ve şapka da yer alıyor. Mağazalarda yapılan duyurularla ilk 10 bin iyilik paketi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı bile. Yetişkin iyilik paketleri 15, çocuk iyilik paketleri 20 liradan satılıp ‘Askıda İyilik’ oluyor. Böylece geleneklerimizde çok değerli olan “alan el” ve “veren el” hiç tanışmadan birbirinin hayatına dokunmuş oluyor. Boyner, geçtiğimiz yıl da kumbaralarda topladığı 65 ton giysiyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırmış, kullanılamayacak durumda olan 6.5 ton kıyafeti ham maddeye dönüştürerek 38 tıp fakültesi öğrencisine burs sağlamıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...