HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erkekler, kadınlardan daha çok ayakkabı alıyor

Düzenleyen: /
Erkekler, kadınlardan daha çok ayakkabı alıyor
Ayakkabı, Kadın, Erkek, Haberler, Haber

YAŞAM Haberleri

Yapılan araştırmaya göre, erkekler kadınlardan daha çok ayakkabı satın alıyor. Türkiye'de geçen yıl 70 milyon çift kadın ayakkabısı satılırken, erkeklerde bu rakam 82 milyon oldu.

Türkiye'nin ayakkabı markalarından Mecrea, ayakkabı sektörüne yönelik araştırmasında erkeklerin kadınlardan daha çok ayakkabı satın aldığını açıkladı. Yapılan araştırmaya göre; Türkiye'de geçen yıl 70 milyon çift kadın ayakkabısı satılırken, erkeklerde bu rakam 82 milyon oldu. Türkiye ayakkabı sektörü her yıl ortalama yüzde 10 büyüme gösterdiği belirtilen araştırmada, 2016 yılında yaklaşık 210 milyon çift ayakkabı satışı gerçekleşirken, piyasanın büyüklüğü de 12 milyar TL oldu. Pazarın yüzde 86'sı markasız ürünlerden oluşurken ortalamada bir ayakkabının fiyatı 58 TL oldu. Araştırmaya göre, çocuklara yönelik ayakkabı satışı yaklaşık 60 milyon olarak gerçekleşti. Erkekler ayakkabı için 4.8 milyar TL, kadınlar 5 milyar TL harcanırken, çocuk ayakkabıları için de bu rakam 2.2 milyar TL olarak gerçekleşti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...