Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Faslı hayvanseverden sokak canlılarına şefkat eli

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Faslı hayvanseverden sokak canlılarına şefkat eli

YAŞAM Haberleri  / AA

Faslı hayvansever el-Kadavi, sokakta yaşayan veya terk edilmiş evcil hayvanları korumak amacıyla 300 bin dolar harcayarak oluşturduğu barınakta yüzlerce hayvanın bakımını üstleniyor.

Faslı hayvansever Selime el-Kadavi, sokakta yaşayan veya sahipleri tarafından terk edilmiş evcil hayvanları korumak amacıyla 300 bin dolar harcayarak oluşturduğu barınakta yüzlerce hayvanın bakımını üstleniyor.

Ülkenin kuzey bölgesinde yer alan Tatavin kentinde yaşayan genç kadın, bakıma muhtaç sokak canlılarını korumak amacıyla oluşturduğu barınakta yüzlerce hayvana ev sahipliği yapıyor.

Beş yıl önce Tatavin kırsalındaki Zinat bölgesinde bulunan tarım arazisine kurduğu barınağın hikayesini AA muhabirine anlatan Kadavi, "Sokaklarda yaşayan korunmaya muhtaç hayvanlara şefkatle yaklaşabileceğim ve bakımlarını üstlenebileceğim doğal bir ortam oluşturmak istiyordum. Bu amacımı tarım arazisine kurduğum barınak sayesinde gerçekleştirdim. Barınağımız korunmaya muhtaç tüm hayvanlara açık ve herhangi bir karşılık beklemeden ihtiyaçlarını gideriyoruz." dedi.

"Hayvanların insanların şefkatine ihtiyaçları var"

Faslı hayvansever Kadavi, "Yaptığımız iş hayır işi. Bu yüzden hayvanların sadece zaruri ihtiyaçlarını karşılayarak elimizden geldiğince daha fazla hayvana barınma imkanı sunabilmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hayvanların barınma ve bakım ihtiyaçlarının yanı sıra insanların şefkatine de ihtiyaçları olduğunu dile getiren Kadavi, kurduğu yakın ilişki sayesinde hayvanlarla arasında güçlü bir bağ oluştuğunu söyledi.

İnsanların hayvanlarla bağını güçlendirmek için halkın bilinçlenmesi gerektiğini belirten Kadavi, "Hayvanların da tıpkı insanlar gibi hislerinin ve duygularının olduğu bilincini toplumda yerleştirmemiz gerekiyor." dedi.

Barınaktaki yüzlerce hayvanın bakımı için beş yıl içinde 300 bin dolar harcadığını belirten Kadavi, "Yüzlerce hayvanın bakımı hem zor hem de çok masraflı ancak buna rağmen hiçbir hayvanın yaralı ve aç olmadığını bilene kadar çalışmalarımı sürdüreceğim. Hayvanların acı çekmediği bir dünyada yaşamayı ümit ediyorum." diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...