HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türk gelinin mutluluğu İsrail engeline takıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türk gelinin mutluluğu İsrail engeline takıldı
İsrail, Haber

YAŞAM Haberleri  / AA

Filistinli Yasir Diays ile evlenerek Batı Şeria'nın El Halil şehrine gelin giden Aydınlı Özge Diays, hastalanan annesini ziyaret için ayrıldığı Filistin'deki evine İsrail'in vize engeli nedeniyle dönemiyor.

Filistinli damat Diays (28), işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil şehrinde telefon dükkanı işletiyordu. Beş çocuklu Diays ailesinin büyük oğlu Yasir'in eşi Özge Diays (26) Aydınlı bir ailenin kızı.

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde okurken 2013'te tanışıp, sonraki yıl evlenen çiftin mutluluğu çok sürmeden İsrail engeline takılmış.

Düğünün ardından Türkiye'deki İsrail Büyükelçiliğine başvurarak üç aylık vize alabilen Türk gelin Diays, bu sayede eşinin memleketi El Halil'e gelebilmiş. Ancak İsrail makamları, eşinin Filistinli olmasına rağmen kendisine oturum izni vermeyi reddetmiş. Bir müddet eşiyle birlikte El Halil'deki evinde yaşayan Türk gelin, annesinin rahatsızlanması üzerine Türkiye'ye gitmek zorunda kalmış.

Filistin'e dönmek isteyen geline Türkiye'deki İsrail Büyükelçiliği de vize vermeyince kocası çareyi Filistin'e komşu olan Ürdün'e taşınmakta bulmuş. Talihsiz çift, şimdi Filistin'e dönemedikleri için buraya en yakın ülke Ürdün'de, evlerinden, işlerinden ve akrabalarından uzakta yaşıyor.

Genç çift, ancak bir buçuk yıl oturabildikleri El Halil'deki evlerine döneceği günün hayalini kuruyor.

"Türk gelinimizi geri istiyoruz" diyen Filistinli damadın gözü yaşlı anne ve babası, Türk yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Bizim devletimiz yok, Erdoğan'dan yardım istiyoruz

El Halil'deki evinde AA muhabirine konuşan kayınvalide Lina, gelini ve oğlunun yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Acılı anne Lina, "Buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yalvarıyorum, o bize yardım edebilir. Gelinim Özge Türkiye vatandaşı, oğlum Yasir’in ise bir devleti bile yok. Filistin Yönetimi’nin, Yasir’in ailesine dönmesini sağlayacak gücü yok. Sayın Erdoğan’ın bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz." dedi.

"Özge, öz kızımızdan daha yakındı bize"

Gelinlerini ailecek çok sevdiklerini belirten Filistinli anne Lina, "Özge öz kızımızdan daha yakındı bize. Ahlaklı, efendi bir kızdı. Bizden hiç ayrılmaz, hep birlikte vakit geçirirdik. Bağımız çok güçlüydü. Şimdi kendisini çok özledik. Buradan ayrıldıktan bir ay sonrasına kadar bile gözyaşlarımı tutamadım, sürekli ağladım." dedi.

Allah’tan oğlu Yasir ve gelini Özge’nin geri dönecekleri günü kendilerine göstermesini dilediğini kaydeden Lina, "Bu onların en tabii hakkıdır, ailesiyle beraber yaşamalarından daha insani ne olabilir ki?” diye sordu.

"Ailemiz bölündü ve dağılmanın eşiğine geldi"

Baba Nadir Yasin de AA muhabirine, oğlunun eşiyle birlikte ülkesine gelmek gibi en tabii haklarının bile İsrail tarafından "gasbedildiğini" söyledi.

Yasin, "Çok zor günler yaşıyoruz, ailemiz bölündü ve dağılmanın eşiğine geldi. Çoluk çocuğumuzun rızkını kazandığımız iş yerlerimiz Yasir'in yokluğu nedeniyle neredeyse kapanma noktasına geldi. Buradan Türkiye hükümetine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bize yardım etmeleri için çağrıda bulunuyorum. Lütfen bize yardım edin." diye konuştu.

Baba Yasin, İsrailli bir avukat üzerinden hukuki mücadelelerini sürdürdüklerini kaydetti.

"Bize Türkiye’den başka destek olabilecek hiçbir makam da yok"

Anne ve babasının hemen her gün abisi ve yengesi ile internet üzerinden görüntülü olarak konuştuklarını ifade eden Şakir, "Ancak her konuşmanın ardından annem ve babamın gözyaşlarına boğulduklarına şahit oluyorum. Çok üzülüyorlar, özlemlerine dayanamıyorlar." dedi.

Şakir, "Biz istiyoruz ki Yasir ve eşi memleketlerine dönsünler, ailelerine dönsünler, işlerinin başına geçsinler. Biz fazla bir şey istemiyoruz ki, sadece normal bir insanın sahip olduğu haklarını istiyoruz. Bizim Türkiye’den başka bir hükümetimiz yok ki. Bize Türkiye’den başka destek olabilecek hiçbir makam da yok zaten. Türkiye sevdiğimiz, mükemmel bir ülke. Ben ailemi Türkiye’ye götürdüm. Bizi seven, bizim de kendisini sevdiğimiz bu ülkeden şimdi bize yardım etmelerini istiyoruz, başka bir isteğimiz yok. Abim ve eşi yanımıza dönsün." diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...