HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çocukluk hayalini 71'inden sonra gerçekleştirdi

Düzenleyen:
Çocukluk hayalini 71'inden sonra gerçekleştirdi
Gaziantep, Yüksel Eryiğit, Haber

YAŞAM Haberleri

Gaziantep'te yaşayan 71 yaşındaki Yüksel Eryiğit, resim kursuna katılarak çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Gaziantep'te ücretsiz olarak eğitim verilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları resim kursuna katılan 71 yaşındaki Yüksel Eriyiğit, çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Resim Öğretmeni Rabia Aslan ile Sanat Merkezine gittiği sergide tanışan 71 yaşındaki Yüksel Eryiğit, çocukluğunda ilgi duyduğu ressam yapmayı o zamanın şartları elvermediği için öğrenemediğini söyledi.

"ESMAÜL HÜSNA HAYALİMDE YAPMAK İSTEDİĞİM TEK RESİMDİ"

Çocukluk hayallerini yıllar sonra gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Eryiğit, "Kızım ile beraber sergiye bakmak için sanat merkezine gittik. Oraya gittiğimde gezerken Esmaül Hüsnanın resimlerini gördüm. 'Bunu yapmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?' diye kızıma sordum. O da gittiğimiz sergide beni arkadaşıyla tanıştırdı. Sergide görmüş olduğum Esmaül Hüsnanın cep telefonumla resmini çektim. Ertesi gün boyaları aldım ve kursa kaydımı yaptım. Sergide görmüştüm Esmaül Hüsna'yı. Beğendim ama o an kafamda resim yapmak gibi düşüncem olmadı. Hayalimde yapmak istediğim tek resimdi Esmaül Hüsna. Onu burada almış olduğum eğitim sonucu çizdim." dedi.

"KENDİMİ BU KONUDA DAHA ÇOK İLERLETMEK İSTİYORUM"

Daha çok çiçekli resimleri yapmayı sevdiğini söyleyen, Eryiğit, "Evde oturup boş vakit geçireceğime, buraya gelerek hem hayalini ettiğim resimlerimi yapıyorum, hem de burada kendimi bu konuda daha çok ilerletmek istiyorum. En çok çiçekli resimler yapmayı seviyorum. Dediğim gibi resme küçüklüğümden bu yana ilgi duyuyorum. Bütün gün iş yapma, resim yap deseler yaparım." şeklinde konuştu.

"ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DOĞRU ALANA YÖNLENDİRİYORUZ"

3 aydır GASMEK'te çalıştığını söyleyen Resim Öğretmeni Rabia Arslan, "Yüksel teyze küçüklükten bu yana resim yapmaya çok hevesliymiş. Yapar mıyım, yapamaz mıyım gibi ilk başlarda tereddütleri oldu. Daha sonra kursumuza geldi. Buradaki birçok çocuktan daha heyecanlı. Teyzemiz ilerlemiş yaşına rağmen aşırı derecede çok hevesli ve çok titiz birisidir. Tabi yaşı sebebiyle ona göre eğitim veriyoruz.Elimizden geldiğince doğru alana yönlendiriyoruz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...