Kanyon ortasında Kudret Havuzu

Düzenleyen:
Kanyon ortasında Kudret Havuzu

YAŞAM Haberleri

Malatya’nın Darende ilçesinde Tohma Çayı’nın aktığı 1,5 kilometrelik kanyonun ortasındaki Kudret Havuzu, yıl boyunca 22 derece olan sıcaklığı ve kükürtlü suyu sebebiyle vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Hulûsi Efendi Vakfınca yenilenen havuzda, 80, 120 ve 150 santimetre derinliğinde, birbirine bağlı bölümler bulunuyor. Kimyasal ilaçlama yapılmayan havuzun suyu, saat başı doğal mağaralardan gelen kaynakla yenileniyor. Havuzların toplamında 100 ton su bulunuyor. Suyun Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığınca analiz edildiğini anlatan havuz sorumlusu Necati Çelik, “Sonuca göre buradaki su, çağın hastalıklarından stres, romatizmal eklem ağrıları ve cilt rahatsızlıkları başta olmak üzere bazı hastalıklara iyi geliyor” ifadesini kullandı. İstanbul’dan ailesiyle tatile gelen Abdulhamid Coşkun, kanyondaki havu-zun büyüleyici bir güzelliği bulunduğunu belirtirken ziyaretçiler kanyondaki bu güzelliği herkesin görmesi gerektiğini ifade ediyor. 
 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...