Vahim gerçek! Gizlimiz saklımız yok

Düzenleyen:
Vahim gerçek! Gizlimiz saklımız yok

YAŞAM Haberleri

Türkiye’de sosyal medya kullanıcılarının yüzde 42’si, kişisel bilgilerini herkesin görebileceği şekilde paylaşıyor.

Sosyal medyanın hayatımıza hızla girmesiyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki kullanıcılar da sıklıkla kişisel bilgilerini çevrim içi mecralarda paylaşıyor. Araştırmalara göre; tüm dünyadaki kullanıcıların yüzde 95’i bilgilerini dijital ortamlarda paylaşırken, yüzde 79’u çocuklarının fotoğraf ve videolarını, yüzde 62’si ise arkadaş ortamındaki video ve fotoğraflarını paylaşıyor. Araştırmanın önemli konusu ise Türkiye’deki kullanıcıların yüzde 42’sinin bilgilerini herkesin görebileceği şekilde paylaşması.

CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer “Günümüzün akıllı telefon ve tabletleriyle yeni mobil dünya en verimli şekilde değerlendiriliyor. Bu online durum, her an her yerden paylaşım yapmanın da yolunu açıyor. Yolda dahi akıllı telefon kullanma oranı yüzde 83 düzeyinde” dedi. Önemli bilgileri tek bir tuşa basarak paylaşmanın tehlikelerine işaret eden Becer “Bu paylaşımları yaparken bir an olsun düşünmeliyiz. Çünkü bu verilerin nereye gittiğinden ve nasıl kullanılacağından emin olamazsınız. Dolayısıyla kişisel bilgiler için sosyal medyanın doğru yönetilmesi önemli bir konu” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...