Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hristiyan ailenin imam oğlu

Düzenleyen:
Hristiyan ailenin imam oğlu

YAŞAM Haberleri

Güney Afrika ülkelerinden Namibya’nın en büyük ikinci şehri olan Osakati’de 1942 yılında doğan ve 21 yaşına kadar Hristiyan olarak yaşayan Negumba şehre gelen Müslüman bir aile vesilesiyle İslamiyet’le tanıştı.

Muhammed Negumba, Hristiyan olduğu yıllarda birtakım sorgulamalara girdiğini anlatarak “Kiliseye gittiğimde orada bulunan cansız heykellerin önünde dua etmek beni sürekli düşündürüyor ve sorgulamama sebep oluyordu. Daha sonra 21 yaşıma geldiğimde mahallemize Nijeryalı Müslüman bir aile geldi o dönemlerde Namibya’da Müslümanların nüfusu çok azdı ondan dolayı ibadet şekilleri ve insanlara davranışları bana farklı gelmişti. Bana ‘Tek Allah var ve ona her yerde dua edebilirsin, kilisedeki heykellerin önüne gitmene gerek yok’ demeleri üzerine İslam’a olan ilgim arttı. Onlardan ibadet etmeyi ve İslam’ın temel kavramlarını öğrendim. Birkaç yıl sonra Medine’ye giderek eğitim aldım. Namibya’ya dönerek Windhoek İslam Merkezinde imam oldum. Babam çift eşli, 24 kardeşiz. İki kardeşim de Müslüman oldu. Anne ve babam da bir gün İslamiyet’i seçecek. İnanıyorum” dedi.
WINDHOEK 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...