Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nüfusunun 7 katı turist ağırlıyor

Düzenleyen:
Nüfusunun 7 katı  turist ağırlıyor

YAŞAM Haberleri

Tabii güzellikleri ve tarihî yapılarıyla turistlerin ilgi odağında olan Estonya, Orta Çağ atmosferi ve modern mimariyi bir arada sunuyor. Ayrıca vahşi doğasıyla da maceraseverlere hitap ediyor.

Son yıllarda eğitim ve teknoloji alanında adından sıkça söz ettiren Estonya, tarihî dokusu ve tabii güzellikleri sayesinde Avrupa’nın en çok ilgi çeken ülkelerinden biri konumunda. 2004’te Avrupa Birliği’ne üye olan ülke, yaklaşık 1,5 milyon nüfusa sahip olmasına rağmen, son 5 yılda yüzde 40 oranında yaşanan artışla yılda 10 milyon turist tarafından ziyaret ediliyor. Estonya, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve 2011 Avrupa Kültür Başkenti seçilen Tallin şehri ile Orta Çağ atmosferi ve modern mimariyi bir arada sunuyor. Geniş ormanlarla birlikte çok sayıda doğal park ve göllerin bulunduğu Estonya’da, mavi ve yeşilin huzuru, ülkenin cazibesini artırıyor. Vahşi tabiatıyla maceraseverler için de ilgi çekici olan Estonya’da, trekking ve kamp yapmak alternatif aktiviteler arasında yer alıyor. Estonya’nın en büyük parkı olmasının yanı sıra Avrupa’nın da en geniş parklarından biri olan Lahamaa Ulusal Parkı, bitkiseverlere flora açısından zengin bir alternatif sunuyor. Haziran-ağustos ayları arası yaşanan Kuzey ülkelerine özgü ‘beyaz geceler’ ile gündüzlerin yaklaşık gece 23.00’a kadar uzaması, gezginlere farklı bir tecrübe yaşatıyor.

 

HESAPLI EĞİTİM
Kuzey Avrupa’nın teknoloji üssü olan Estonya, OECD’nin Ağustos 2017’de yayınladığı ‘İyi Yaşam Endeksi’nin eğitim başlığında ABD ve Kanada ile birlikte dereceye girdi. Avrupa ülkelerine göre kaliteli bir eğitimi daha hesaplı şekilde sunan Estonya’da hayat masrafları da oldukça uygun. Senelik bir öğrencinin eğitim, yaşama ve konaklama masrafları 7 bin ila 9 bin 500 avro arasında değişiyor

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...