Gözaltına alınan sosyal medya fenomeni tutuklandı

Düzenleyen:
Gözaltına alınan sosyal medya fenomeni tutuklandı

YAŞAM Haberleri

İzmir'de sosyal medya aracılığı ile yaydığı görüntülerde, sözde düzenlediği yarışmalarda para verme vaadiyle küçük yaştaki çocuklara genel ahlaka aykırı davranışlar yaptırmaya zorlayan B.A. tutuklandı, videoları çeken F.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü  Ahlak Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan B.A'nın (21) ifadeleri  doğrultusunda tepkiyle karşılanan genel ahlaka aykırı davranışların sergilendiği  video görüntülerini çeken F.B. de gözaltına alındı.

Emniyette işlemlerinin ardından İzmir Adliyesine sevk edilen  zanlılardan B.A. tutuklandı, F.B. ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Bu arada İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Türk Ceza Kanunu'nun 7. bölümünde bahsedilen "genel ahlaka karşı suçlar" ile Türk Ceza Kanunu'nun 6. bölümünde bahsedilen "çocuğun istismarı suçları" kapsamında şüpheliler hakkında işlem yapıldığı ve paylaşılan videolara da mahkemece erişim yasağı konulduğu kaydedildi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...