Esenler'e çağ atlatan proje

Düzenleyen:
Esenler'e çağ atlatan proje

YAŞAM Haberleri

1912 yılından bu yana Türk askerine hizmet veren Metris Kışlası'nda bundan böyle çocuk sesleri yükselecek. Metris Kışlası arazisi içinde İstanbul'un ilk millet bahçesi hizmete giriyor

İstanbul’un en büyük ilçeleri arasında yer alan Esenler’de büyük değişim başlıyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki başarısız darbe teşebbüsünün ardından alınan karar gereği, şehir dışına taşınan birliklerin boşalttığı alanlar bir bir halkın hizmetine sunuluyor. Esenler-Atışalanı'nda bulunan ve burada yapılan atış eğitimlerinden dolayı bölgeye Atışalanı ismi verilmesini sağlayan ve Esenler Belediyesi'ne devredilen Metris Kışlası'nda İstanbul'un ilk millet bahçesi yapıldı. 15 Temmuz darbe teşebbüsünde Esenler'deki 10 şehit ve ülke genelindeki şehitlerin anısının yaşatılması için millet bahçesine de Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi adı verildi. 

CUMHURBAŞKANI AÇACAK 

Projeyi gazetemize anlatan Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin 24 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını ifade etti. Göksu, projeyi şu şekilde anlattı: "İlave parklarla Millet Bahçesi, toplam 400 bin metrekare olacak. Millet Bahçesi içinde 33 bin metrekare spor vadisi, 27 bin metrekare kültür vadisi de yer alacak. 

Millet bahçesinde yürüyüş ve bisiklet yolları, sportif etkinlikler, piknik, çocuk oyun ve eğlence, sosyal etkinlik alanları, çiftlik park, hobi ve meyve bahçeleri, macera parkı, ikinci bahar kıraathanesi, gül bahçesi, kır kahvesi, hanımlar konağı, gençlik merkezi, gölet ile kütüphane ve açık hava kitap okuma mekanları yer alacak" dedi. 

Esenler'e çağ atlatan proje

HASTANE VE ADLİYE YAPILACAK 

1 milyon 658 bin 466 metrekare büyüklüğündeki Metris Kışlası sınırları içerisinde yaklaşık 30 bin metrekarelik alana 500 yatak kapasiteli bir devlet hastanesi yapılacağını anlatan Başkan Göksu, "Bu hastane, 500 bin nüfuslu ilçenin sağlık alanında büyük bir açığını kapatmış olacak. Ayrıca kışla arazisinde bir de Adliye Sarayı yapılması planlanıyor. Kışla arazisinde deprem riskine karşı yapılacak sağlam konutlar için de rezerv alan ayrıldı. Burada satılabilir konutlar değil, rezerv konutlar üretilecek" şeklinde konuştu.

41 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜRDÜK

Esenler Belediye başkanı Mehmet Tevfik Göksu, hem İstanbul hem de Esenler'e nefes aldıracak konut projesini de anlattı. İstanbul'un diğer ilçelerine hatta bütün Türkiye'ye örnek olacak nitelikteki projenin son noktasına büyük uğraşlar vererek ulaştıklarını ifade eden Başkan Göksu, şu ifadeleri kullandı: "İlçemizde 98 bin 160 konut risk altındaydı. Biz bunlardan 41 binini dönüştürdük. Geri kalanlardan yaklaşık 40-50 binini askeri alana taşıyacağız. Bu taşıyacağımız konutlar da Esenler içinde çeşitli donatı alanlarında kalan ve imar kısıtlılığı olan konutlar. Bunları transfer ettikten sonra yerlerine kesinlikle konut yapılmayacak. Boşaltılan yerler, donatının ruhunu uygun olarak kullanılacak.  Bu projemiz ile Esenler'deki sosyal ve kültürel tesis alanlarımız 5 kat, eğitim tesisi alanlarımız 10 kat, sağlık tesisi alanlarımız ise tam 35 kat artacak. Esenler tamamen kabuk değiştirmiş ve yeni bir kimliğe bürünmüş olacak" dedi.  

Dünyaya örnek bir şehir kuracaklarını belirten M. Tevfik Göksu yeni şehrin medeniyet değerlerimizin tüm unsurlarını taşıyacağını kaydetti ve, "Yeni şehrimiz mahalle kültürüne uygun, toprağa yakın, bilgi teknolojilerinin tüm imkânlarından azami ölçüde yararlanılacak akıllı şehir olacak.  Bu şehir içinde yaşayanlara bir maliyet üretmeyecek. Kısacası, yeni kuracağımız şehir, uluslar arası standartlarda ideal şehrin bütün özelliklerini taşıyacak" şeklinde konuştu.

Esenler'e çağ atlatan proje

 

CENTRAL PARK'TAN BÜYÜK OLACAK

İkinci etapta yapılacak olan çalışmalardan söz eden Başkan Göksu, "Burası ise yaklaşık 2 milyon 600 bin metrekareyi kapsayacak... Atatürk havaalanında yapılacak olan 'Millet Bahçesi' açılana kadar burası Türkiye'nin en büyüğü olacak. New York'taki Central Park'tan daha büyük olacak. Central Park'ı ormandan çevirip park yapmışlar. Biz ise kentsel dönüşümle bina yıkarak park yapacağız.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...