Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Engelli gibi gösterip erken emekli yaptılar

Düzenleyen:
Engelli gibi gösterip erken emekli yaptılar

YAŞAM Haberleri

Doktorların e-Devlet şifresini kullanan şebeke, sahte engelli raporu ile 73 kişiyi emekli etti. Örgürün devlete zararı 2 milyon 500 bin lirayı buldu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki bazı kamu hastanelerinden sahte engelli raporu aldığı belirlenen 2 ayrı suç örgütünü teknik ve fiziki takibe aldı. Ekipler, örgüt liderleri M.G. ve Ş.B’nin şüphelileri önce vergi indiriminden faydalandırdıkları daha sonra da kanunsuz şekilde emekli ettiklerini tespit etti. Zanlıların kamu hastanelerinin her biri için ayrı ayrı organizasyon kurduğu anlaşıldı. Hastanelerde çalışan personel aracılığıyla bazı doktorların e-Devlet şifresini kullanarak, rapor almak isteyen ama “özürlülük derecesi” yeterli olmayan kişilerin yerine “joker” adı verilen sahte hastalar kullanarak işlem yapıldığı belirlendi. Hasta başına 9 bin ile 20 bin lira arasında değişen bedeller talep eden şebekenin bu yolla 73 sahte engelli raporu aldığı ve devleti yaklaşık 2 milyon 500 bin lira dolandırdığı ortaya çıktı. Savcılıktan alınan izinle operasyon başlatan ekipler, 27 şüpheliyi gözaltına aldı. Yakalananlar arasında örgüt liderleri, sahte rapor veren A.K. isimli doktor ile 7 hastane çalışanı da yer aldı. Şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...