Böyle olur haşhaşinin darbesi…

A -
A +
Bu darbeciler ya gerçekten haşhaş içip bu işe soyundular ya da haşhaşi cuntasının arkasında ikinci bir cunta daha var, bunları gaza getirip öne süren sonra arkalarından çekilip hepsini mantar gibi açığa çıkaran bir cunta.. Belki başka bir hesabı olan bir cunta..
Bunlara katılma sözü veren subaylardan bazıları korkup yarı yolda makas değiştirmiş de olabilir. 
İşin aslını bilmeden tahmin yürütüyoruz.. Karargâhta olup bitenler meydanlarda yaşananlar kadar vahim. 30 tane veya 300 tane çapulcu karargâhı devre dışı bırakabiliyor.
İşe bu tarafından bakınca bu yapının ordudaki mensupları için aptal denilebilir mi? Bu kadar aptal insan ordu içinde 15-20 sene gizlenebilir mi?
Genelkurmay Başkanı, maiyetinin de içinde olduğu bir ekip tarafından enterne edilmiş. Emir subayı, özel kalem müdürü.. İkincisi yıllardır yanındaymış. Bu kadar yıl oralarda barınabilmeleri ordunun zaafı mı, bu melanet yapının başarısı mı?
Hulusi Paşa geçen sene, "Bunlar sadece devlete değil, bu dine de zarar verdiler işin bu tarafının da millete anlatılması için çalışma yapılması lazım" diyen komutandır ama en yakınındakileri çözememiş.
Kuvvet komutanlarını rehin alanların içinde yakın hizmet ekibi var mıymış, bilmiyoruz.
....
TSK, askerî liseye öğrenci seçerken dahi kılı kırk yarardı. Ailesini, soyunu sopunu araştırırdı. Demek ki eleme kriterleri aptalcaymış. Annenin başı kapalı mı, baba rakı içiyor mu? Bu adamlar o barikatları aşarak gelmiş, girmiş, yükselmiş, amiral, general olmuş.
Ama istihbarat bu yapıyı çözememiş. Mezura ile etek boyunun ölçüldüğü bir dönem de olmuştu, başörtünün nasıl bağlanacağını tarif eden kuvvet komutanı da.
Bu darbe teşebbüsü faciasından sonra, rehin alınmalardan sonra yüksek komutanlar maiyetlerine şüphe ile bakmaz mı? Neresine bakarak, neyinden şüphelenerek yanındakini yöresindeki gözden geçirecek, atacak, yenisini alacak? 
Zor iş.
Evet, muhtemelen bu melanet yapıyla irtibatı olan herkes temizlenecek. Tek tük kalan olursa yıllarca sesi çıkamayacak.
Bunlar, teşebbüsleri başarısız da olsa en büyük zararı orduya verdiler. Ordunun imajını sarstılar.
Belki de bu zarardan çok hayırlı sonuçlar çıkar. TSK arınmış, temizlenmiş, yeni bir yapıya kavuşmuş olur.
Askerî liseler, harbiye, akademi gözden geçirilir. Eğitim-öğretim kadrosu yenilenir.
...
Bu saatten sonra işe iyi tarafından bakacağız.
Bugün altını doldurmakta zorlanıyoruz ama yakın bir gelecekte 15 Temmuz kırılma noktası, dönüm noktası olarak hatırlanacak.
Ben bu vesile ile siyaset dilinin ve üslubunun değişeceğini de düşünüyorum. Kürtlerle ilişkide ve İŞİD'le mücadelede yeni bir evreye geçmemize vesile olabilir.
Devlet kadroları temizlenmiş yenilenmiş olur.
Polis teşkilatı bir kere daha elden geçmiş olur.
Komuta kademesi değişir.
MİT tekrar gözden geçirilir. 
Demirel, "Angola'da ne olup bittiğini bildiren MİT, Ankara'da olup bitenleri bize bildirmez" diyordu demek ki bu kadar yıl içinde değişen bir şey olmamış. 
Ortalık durulduktan sonra cuntanın mensupları, elebaşıları yardım ve yataklık edenleri netleşir. Birkaç ay da onlarla meşgul oluruz. Meydanlar idam diye bağırıyor.. İdam, cinnet geçiren bu cunta mensupları için kurtuluş olur. Kaldı ki, her şeye rağmen idam cezasına dönüş olsa dahi geçmiş suçlara uygulanması ve darbecilerin bu cezaya çarptırılması mümkün değil.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.