Hatalar zinciri

A -
A +

Akhisar’da Alper Potuk’u ihraç edip 5,5 ay F.Bahçe maçına çıkamayan Bülent Yıldırım, ülkemizin en zorlu derbisinde bazı faulleri çalmamak, bazı kartları da ikazla geçiştirmek taktiği ile ilk 45 dakikayı tamamladı.

İKİ PENALTI KAYNADI!
10. dakikada G.Saray ceza sahasında Feghouli, Neustadter’in topa yükselmesini engelleyince F.Bahçeliler penaltı bekledi. Bu pozisyonda penaltı verseydi; hakemi haksız bulmazdık. Vermediği için de yüzde 100 hatalı diyemeyiz. Savunma oyuncularının bu tür pozisyonlarda daha dikkatli olmaları gerekir.
23. dakikada Skrtel - Serdar Aziz mücadelesinde sarı-lacivertliler yine penaltı bekledi. Hakem Bülent Yıldırım buna da “devam” dedi. Fakat Serdar’ın eli ile Skrtel’e yapmış olduğu müdahale  kesinlikle kural dışıydı ve penaltı verilmesi gerekirdi.
İlk yarı boyunca Mehmet Ekici, Şener, Belhanda, Skrtel ve Feghouli’nin sarı kart görmeleri gerekiyordu. Bülent Yıldırım hiç kart kullanmadı kartını yanına mı almamıştı acaba?

KIRMIZI BİLE OLURDU
Bülent Yıldırım ikinci yarıya kartlarını yanına almış olacak ki hemen 46. dakikada Fernando sarı kart gördü. Fernando bu hareketi yaparken ayağıyla topun üzerinden rakibine müdahale ettiği için hareketinin karşılığı kırmızıya daha yakındı.

SERDAR’DAN 2. PENALTI!
56. dakikada topsuz alanda Soldado’nun pozisyon almasını elleriyle engelleyen Serdar’ın kuraldışı hareketine devam diyen Bülent Yıldırım penaltıyı atlamış oldu. Soldado bu pozisyona itiraz ederken Bülent Yıldırım’ın elini tutup indirdi ancak sarı kart görmedi. 30 saniye sonra yine Soldado, Serdar’a e cezayı kendisi kesti. Serdar’ın kafasına dirseğiyle vurdu. Ama yine kart görmedi, hareketin karşılığı net kırmızıydı.
79. dakikada Fernandao’nun kafayla attığı gole ofsayt bayrağı kaldıran Ekrem Kan’ın değerlendirmesi doğru idi. Çünkü top ortalandığı anda  Fernandao sondan ikinci savunma oyuncusundan kaleye daha yakındı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.