Hatalı taç kararı skoru değiştirdi

A -
A +

MHK’nın amacı hakem yetiştirmek değil günü kurtarmak olunca bu derbiye de yine Fırat Aydınus atanmıştı.
Bu derbiye kadar 90 maç oynandı. Bu maç dahil sadece 2 maçın VAR odasında “uzman yardımcı” hakem vardı. Diğer maçlar değersiz mi? Fırat Aydınus, tecrübesi ve kariyeri ile maça rahat başladı. Hakemlerimizdeki klasik sarı kart göstermeme hastalığı ona da bulaşmış.
15. dakikada Belhanda’nın Benzia’yı formasından net bir şekilde çekerek umut vadeden atağı durdurmasını sadece ikazla geçiştirdi.
24. dakikada Neustadter, Sinan’a faul yapınca maçın ilk sarı kartını gördü. Bu pozisyondaki hareket biraz daha şiddetli olsaydı, hareket kırmızı kartlık olurdu.
31. dakikada gelen G.Saray golü temizdi. Hasan Ali’nin düşmesinden şüphelenen Aydınus, VAR’dan onay geldikten sonra oyunu başlattı.
33. dakikada Elif sarı kart gördü. Ancak burada Sinan’a yaptığı hareket sarı kart kriterlerine çok da uymuyordu.
62. dakikada Muslera’nın Isla’ya yaptığı harekete önce devam diyen Aydınus, VAR müdahalesiyle pozisyonu tekrar izledi, doğruyu buldu ve penaltıyı verdi.
72. dakikada gelen Fenerbahçe golü öncesinde top Valbuena’dan dışarı çıktı. Ancak Aydınus, atışı Fenerbahçe’ye verdi. Taç atışı sonrası gelişen atağın gol olması hakem açısından şanssızlıktı.
İkinci yarıda Alper, Sinan ve Isla’ya gösterilen kartlar doğru idi.
Maçın bitiş düdüğüyle çıkan olayları başlatan oyuncuları ve suça karışan görevlileri VAR’ın tespit etmesi gerekir. Jailson ve Hasan Şaş’ın hareketleri geceyi çirkinleştirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.