Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bu aboneden haberdar mı?

A -
A +
Feridun Ağabey, BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan bir ricamız var. 4 yıl kadar önce, ''TTNET'ten geliyoruz, internet aboneliği süreniz bitiyor, yenileyelim'' denilerek, aldatılmak ve kandırılmak sureti ile Milleni.com'a abone kaydedildik. Milleni.com.tr internet aboneliğimizin numarası 956 4986'dır. Kasım 2019'dan bu yana hiç internet kullanmadık. Aralık 2019'da abonelik yenilemek için mezkûr şirketten bizi aradıklarında, ''Aboneliğimizi kapatmak istiyoruz. Kullanmıyoruz interneti'' dedik. ''Aralık sonunda, taahhüt bitiminde şirketi arayın'' dediler. 25 Aralık 2019 gecesi, saat 22.33'te 0 850 333 0333 numaralı Milleni.com.tr şirketinin resmî telefon hattını aradık. Görüşmelerimizin kayıt altında olduğu söylendi. Milleni.com.tr yetkilisi çıktı. 225 … .. … numaralı T.C. Kimlik No'muzu söyledik, aboneliğimizi bitirmek istediğimizi anlattık. ''İnterneti kullanmıyoruz. Kapatın aboneliğimizi'' diye irademizi bildirdik. Telefona çıkan milleni.com.tr görevlisi, ''biz yapamayız yetkili ile görüşün'' dedi. Herkese böyle yapılıyor. Şikayetvar.com'da durumumuzu yansıtan yazı yayınladık. Gördüğümüz kadarı ile abonelikten ayrılmak isteyen vatandaşlar oyalanıyor, abonelik kapatılmıyor. Fatura gönderilip kullanmadığımız internet için paramız alınıyor. Azerbaycan merkezli, SOCAR adlı çatı kuruluşa ait bu şirketin Türkiye temsilciliği yöneticilerinin haberi var mı bilemiyorum bizlerin itirazlarımıza kulaklarını kapatıp paramızı almaya devam ediyor. Yine aynı şirketin internetine bağlandığımız 0216 329 .. .. hat numaralı ev telefonunu da kullanmıyoruz. Kapatılmasını talep ediyoruz.  25 Aralık 2019 saat: 22.33'te, 0533 467 .. .. numaralı telefonumuzdan, Milleni.com'un kendi resmî şirket telefonlarını arayıp, kendi elemanları ile görüşmemize ve ''aboneliğimizi kapatın, istemiyoruz'' dememize rağmen, bize yine 2020 yılı 18 Şubat tarihinde son ödemesi olduğu bildirilen 91.91 TL'lik bir millenicom.tr internet şirketi faturası gönderilmiştir. Kullanmadığımız, üstelik kendi telefon numaralarını arayıp kapatın dediğimiz internet hattının faturasını kesip alıyorlar. BTK tarafından şirketin uyarılıp; abonelik taahhüt süremiz bitimi olan 2019 yılı sonu itibarı ile 956 4986 abone numaralı millenicom.tr  internet hattı aboneliği ve yine bu internet erişimine ait 0 216 329 .. .. numaralı ev telefon hattımızın iptalini talep ediyorum.
             Zühal Çorumlu-İstanbul
 
 
Az kalsın sopa yiyecektim!..
 
"Geçenlerde bir markette ucuz bir züccaciye eşyası gördüm. 'Bundan başkası da istifade etsin' düşüncesiyle önümde az ileride bir bay-bayanı alışveriş arabaları önlerinde dolaşırlarken gördüm. Yanlarına yaklaşıp o ürünü söyleyerek 'bu ürün 5 liraya ve çok uygun' dedim. Dedim de demez olaydım…  Adam bana açtı ağzını yumdu gözünü… Adamdan az kalsın sopa yiyecektim… Bereket yenge hanım söze karıştı da kavga uzamadan çıktım marketten. Allah sabır versin, böyle insan kılığına bürünmüş mahlûkatlar ile yaşamak zorunda kalan insanlara... Kimseye gözünün üstünde kaşın var demeye gelmiyor Feridun Ağabey...” diyen İstanbul’dan Mehmet Kılıç isimli okuyucumuz, yazınızı neredeyse aynen aldık ve size de aynı samimiyetle hiç yorum yapmadan bir eskilerin adabımuaşeret dediği yenilerin ise görgü kuralları dediği bir cümleyi iletiyoruz: “İki kişi konuşurken izinsiz araya girmemeli...”
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.