Biraz geç kalmadın mı?

A -
A +

Fenerbahçeliler doğru oyun planı ve doğru oyuncu tercihlerini görmek için 28 hafta mı beklemeliydi?

Hemen baştan söyleyeyim de yanlış anlaşılmasın. Başlıktaki ifadenin Fenerbahçe’nin dün akşamki galibiyetiyle hiçbir alakası yoktur.
Dikkat çekmek istediğim konu; 28 haftadır yanlış oyuncu tercihleri ve oyun planları sonrası hedefsiz kalan Fenerbahçe’nin bitime 5 hafta kala birçok doğruyla sahaya çıkmış olmasıdır.
Peki, neydi sarı-lacivertli takımın bu doğruları?
Hiç şüphesiz en önemlisi, bu sezon sıkça savunmanın önünde görünse bile çoğunlukla içinde kalan Gustavo’nun öne çıkması ve Brezilyalı yıldızın da müthiş bir özveriyle önde baskı yapmasıydı.
Sigorta görevinin Tolgay’a verilmesi, Gustavo’nun önde yaptığı baskıya Ozan, Deniz, Ferdi ve hatta Muriç’in destek vermesi sarı-lacivertli taraftarların sezon başından beri özlemini duyduğu takımın görüntüsünü vermeye yetti.
Gerçek savunmacı Serdar ve Falette’in birlikte oynamasının yanı sıra hücumcu kanatların hem teknik kapasitelerinin yüksekliği hem de oyun disiplinine daha sadık olmaları Fenerbahçe’yi sahada baskın gösteren önemli faktörlerdi.
Rakibinin önde baskısını fırsata çevirmek isteyen Göztepe gole ilk yaklaşan taraf olsa da Altay, kritik kurtarışıyla arkadaşlarının demoralize olmasını engelledi. Zaten sonra da sahneye Ferdi Kadıoğlu çıktı.
İlk golde topu durdurduktan hemen sonra köşeyi görerek; ikinci vuruşunda ise yılların usta kalecisi Beto’yu gafil avlayıp “Fırsat verirseniz bu takımın gelecekteki yıldızlarından olurum” mesajını çok güçlü bir şekilde verdi.
Dirar’ın sakatlanması sonrası Ozan sağ beke geçince çarklar da işlemez oldu. Zaten peşine de Göztepe’nin golü. 
***
Şimdi Fenerbahçe’nin yeni sezon için yapması gereken şudur. Gustavo ve Muriç’in gidişine izin vermeyip, dün akşamki oyun tarzını güçlendirecek isimler bulmak. Her ne kadar üç yüzde yüzlük golü çıkarmış olsa bile “güven veren” bir kaleci ve “canlı bomba olmayan” iki stoper, sarı-lacivertlilerin işini kolaylaştıracaktır.

Maçın adamı: Ferdi Kadıoğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.