Bir Mustafa filmi!

A -
A +

Umarım, futbolcunun geçmişine değil geleceğine yatırım yapılması gerektiği öğrenilmiştir.

Transferin ne kadar önemli ve çok ciddiye alınması gereken bir konu olduğu dün akşam bir defa daha görüldü.
Mustafa, Onyekuru, Yedlin ve Gedson dışında Muslera’nın dönüşü ve Etebo’nun da oynamaya başlamasıyla birlikte Galatasaray, bambaşka bir takım oluverdi.
Ligin ilk devresinde en fazla üst üste üç maç kazanabilen takım, şimdilik galibiyet serisini sekiz maça çıkardı.
Tamam, hepsi nokta atışı transfer ama Mustafa Muhammed ayrı bir yere konulmayı fazlasıyla hak ediyor.
Ayağının tozuyla çıktığı Kadıköy’deki Fenerbahçe derbisinde oldukça olumlu sinyaller vermişti ama dün BB Erzurumspor karşısında rüşdünü ispatladı.
Umarım, başta Radamel Falcao faciası yaşayan Galatasaray olmak üzere bütün kulüplerimizin futbolcunun geçmişine değil geleceğine yatırım yapılması gerektiğini öğrenmiştir.
* * *
Yedide yedi yaptığı dönemde daha iyi oyunlar sergileyen Galatasaray, dün akşam topun sahibi olsa da pozisyon bulmakta hayli zorlandı. İlk 30 dakikalık bölümde BB Erzurumspor iki defa gole yaklaşan taraf olurken, düşük tempoyla oynayan sarı kırmızılı takımın kaleyi tutan şutu yoktu.
O dakikaya kadar sahanın en az topla buluşan ismi Mustafa, baktı top gelmiyor âdeta isyan eder gibi, orta sahaya kadar gelip topu aldı ve 30 metreden kaleye sanki füze yolladı.
Golcü şansı diye bir şey var. 38’deki karambolde Mustafa önüne düşen topa öyle sert vurdu ki, kim dokunsa onu da yıkıp ağlarla buluşacak gibiydi.
45’te takipçiliğini gösteren Mustafa, yakın mesafeden de çok sert vurunca kaleci Göktuğ, çareyi gözlerini kapatıp kafasını çevirmekte bulabildi.
* * *
Galatasaray iyi oynamasa da golcüsü sayesinde kolay kazandı. Tepeden tırnağa bir golcü olduğunu gösteren Mustafa Muhammed, şampiyonluk yarışında sarı kırmızılıların en büyük kozu olacaktır.

MAÇIN ADAMI: Mustafa Muhammed

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.