Twitter’da hortlayan nefretin müptezel çaresizliği

A -
A +
Tiyatro oyuncusu olduğu belirtilen Barış Atay’ın Twitter üzerinden paylaştığı ve âdeta nefret kusan tehdit mesajını görmeyen varsa buradan alıntılayayım:
“Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde, affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz, falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz.”
Söz konusu kişi, satırlarından anlaşıldığı kadarıyla hiç de sağlıklı bir ruh hâline sahip değil. Nefret tüm hücrelerine pusu kurmuş, âdeta bir Pol Bot yavrusunu şekillendirip insan suretinde karşımıza çıkarmış.
Hakkında birkaç Google verisine bakarak patolojisinin izlerini sürdüm. Komünist, Kemalist, PKK destekçisi ve FETÖ hayranı. Açıkçası her birinin işareti var üzerinde.
Bu nefret, böğürme ve intikam yemini kusmaların sebebi belli. Yeniden “umutlandırıldılar” tasmalarının ipini tutanlar tarafından.
Fazla uzun yazmaya gerek yok. Suratlarına bakmayan halkı “Kafalarına vura vura eğitmeyi” kendilerine düstur edinen bu müptezelleri ve kaybettiklerinin acısını, kaybedebileceklerinin öfkesiyle dindirmeye çalışanları Dr. Ahmet Özcan’ın şu unutulmaz satırlarıyla anlatarak bahsi kapatalım:
"Bu müptezel çaresizlik, Cumhuriyet rejiminin Batı’ya rehin verdiği iradesiyle Kemalizme sığındı. Batı da kolayca yönetebildiği etnik ve ideolojik özneleri toplumun başına bela etti. Paralel-Haşhaşi örgüt ve PKK, bu soğuk savaş düzeninin ürettiği, eski rejimin dışlayıp mağdur ettiği kitlelerin örgütlenmesinden türemiş iki benzer sonuç aslında. Sorunun kaynağı eski devlet ise asıl memba olarak ömrünü çoktan tamamladı."
Tüm mesele de bu. Sorunun membaı can çekiştiği yerden bir vampir gibi bu hastalıklı ve adanmış zihinlerin kanını emerek dirilmeye çalışıyor.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN
Dışişleri’ndeki FETÖ tezgâhı ile ihracata büyük darbe
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.