Sumudica Yalçın’ı mat etti

A -
A +

Beşiktaş’ın en büyük derdi “Disiplin”. Bu çözülmeden “Zafer” beklentisine girmek hayalcilik olur.

“Dişçiye gitmek gibi” diye tarif etmişti Sergen Yalçın Gaziantep deplasmanını, yanılmadı. Yardımcı hakem Erdinç Sezertam’ın işgüzar mı desem yoksa saçma mı bilemiyorum kalkan ofsayt bayrağına rağmen Sergen Hoca’nın korkusunun yersiz olmadığını Mirallas hatırlattı.
MHK’ya tavsiyem, Mirallas’ın golünü örnekleyerek Erdinç Sezertam’a “ofsayt nedir ne değildir” anlatmalı (!) anlatamıyorsa o bayrağı elinden almalı. Yoksa bu tip saçma kararlar futbolu karalar.
* * *
Beşiktaş dün ligin hücum futbolunu en iyi oynayan takımı ve en maceracı teknik adamı Marius Smudica’nın taktik dehasına kaybetti. Ancak Beşiktaş’ın en büyük derdi, Denizli deplasmanı sonrası da yazdığım gibi, disiplin.
* * *
Sergen Hoca’nın “zor” dediği maçı kazanması için satranç ustası marifeti sergilemeliydi. Bunu başarmanın iki yol vardı; ya savunmada kalıp beraberliğe oynayacak ya da iki haftadır kazanan ekibi bozmayıp, “Ne pahasına olursa olsun galibiyet”i hedefleyecekti.
“Yükselişe devam” diyen Yalçın ikinci yolu seçti. Gaziantep kalesini Aboubakar ve Larin ile tehdit ederken, ikilinin gerisine Oğuzhan, Dorukhan ve Ghezzal’ı yerleştirmek suretiyle kalabalık bir hücum gücü oluşturdu. Bu plan yerindeydi fakat Wellinton’un sakatlığı, Larin’in direği bulan şutu ve kaleci Ersin’in Muhammet’le olan mücadelesinde kırmızı kartla atılması bütün planları bozdu.
On kişi kalan Beşiktaş, Larin’le beraberliği yakalasa da Muhammet’i durduramadı, Kenan perdeyi kapadı ve seri hayal oldu.
Sözün özü Beşiktaş disiplin problemine çare bulamadığı sürece şampiyonluk hesapları hayal olur.

MAÇIN ADAMI: Sumudica

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.