Güneş akılcı mı maceracı mı?

A -
A +

Siz olsanız maça Rusya karşısına çıkacak on birle mi başlardınız yoksa birbirine yabancı 9 yeni isimle mi? 

 
Maç özel; “oyun da sonuç da güzel” diyeceğim ama değil karşılaşmanın çok düşündürücü tarafları mevcut. 
Neden mi, anlatacağım. 
Siz olsanız maça Rusya karşısına çıkacak on birle mi başlardınız yoksa dünkü gibi birbirine yabancı 9 yeni isimle mi? 
Devre arası Kemal (Belgin) Abi’ye sordum, “garanti olan” dedi. 
Belki siz de Şenol Hoca’yı “maceracı” diye eleştirebilirsiniz ama benim kanaatim farklı.
Almanya önünde testi geçen A Millî Takımızın “iskeletini korumak” -bence kolay olandı- varken büyük ölçüde değiştiren Şenol Güneş’in bu risk almaktaki amacı Hırvatistan karşısında farklı bir oyun felsefesi denemek ve oyuncu havuzuna Mert Çetin ile Orkun gibi yeni isimler kazandırmaktı. 
Bence amaca ulaştı... Hatta kadro açıklanırken “hâlâ mı” denilen Caner Erkin’den turnuva sırasında nasıl faydalanacağını görmek ve Deniz Türüç’e de fırsat tanımaktı. Deneme yararlı oldu.
Aynı zamanda Avrupa Uluslar Kupası öncesi ay-yıldızlı ekibe güç ve dayanıklılık anlamında “turnuva takımı” özelliği kazandırmaktı ki, bu da sonuç verdi. 
Karşılıklı gollerle gol şova dönüşen maçta hücum organizasyonu adına iyiydik, Cenk’in dönüşü, Deniz Türüç’ün hem golcü hem de Okay’la yer değiştirdikten sonra oyuna katkısı çok büyüktü.
Nitekim Yusuf’un oyuna girmesiyle Nazım’ın da desteği ile Cengiz’in etkisi arttı.
Ne var ki basit savunma hataları kolay goller yememize sebep oldu, buraya dikkat. Özellikle yediğimiz ilk goldeki tecrübesiz Mert Çetin’in kişisel hatası affedilir gibi değil.
Sözün özü oyuna sonradan da girse de Luca Modric ve Perisic’li Hırvatistan karşısındaki bu futbol, pazar günü Rusya ve çarşamba Macaristan ile oynayacağımız maçlar için ölçü olmayabilir ama iyi bir denemeydi.
 
Maçın adamı: Şenol Güneş
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.