Sergen Yalçın’ın sihirli dokunuşu

A -
A +

Tek kale oynayan Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü Göztepe maçında geri dönüşü Sergen Yalçın’ın sihirli dokunuşuyla başardı.

Gol ararken gol yemek; Joe Foreman’ın rakibini tek yumrukla indirmesi gibi Tripic’in tek vuruşuna teslim olmak Beşiktaş gibi bir takım için ne fena!
Hem de çok adamla kendi ceza alanına sıkışmış kapalı Göztepe savunmasını hallaç pamuğu gibi atıp, Larin ve Aboubakar ile iki kez gol üretmiş iken “ofsayt” diye VAR’a takılıp, tek kale oynadığın oyunda devreyi 1-0 geride kapamak kabullenecek şey mi? Hayır!
* * *
Nitekim bu durumu kabullenemeyen Sergen Yalçın’ın devre arası Ljajic hamlesi tabelaya anında denge getirdi ama bu galibiyet için yetmezdi.
Temel hata Beşiktaş’ın sanki maden varmış gibi sürekli soldan gelerek oyunu tek kanata yıkmasıydı.
Bu şekilde hem gücünü sınırlıyor hem de Beşiktaş’ın savunma derinliğine açılan Göztepe toplarında kaleci Ersin’i Ndiaye ile karşı karşıya zor durumda bırakıyordu.
Ayrıca Larin ile Aboubakar arasındaki gol atma yarışı iki futbolcuyu da etkiliyordu.
İşte tam bu noktada Sergen Hoca ikinci sihirli dönüşümü yaptı Gökhan Töre, Dorukhan ve N’Koudou değişiklikleriyle.
İşte o dokunuş Beşiktaş’ı lider başladığı oyunda Töre’nin ortasında Aboubakar’ın jeneriklik uçan kafasıyla yine lider bitirmeyi başardı.
* * *
Özetle pırıl pırıl, garanti futbolun hakkını veren bilardo inceliğinde ayağa pasa dayalı yüksek tempolu seyirlik oyunu ile Beşiktaş dün Göztepe maçını kazanmayı hak etti.

MAÇIN ADAMI: Sergen Yalçın

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.