Acaba seyirci için ne konuştunuz?

A -
A +

TFF, Kulüpler Birliği Vakfı ve yayıncı kuruluş beIN SPORTS yine toplandılar. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Orman açıklamalarda bulundular. Yanlarında yayıncı kuruluştan kimse yoktu. Önce neden? Tabii ki benim merakım başka... Acaba bu kuruluşun temsilcilerine seyircinin yakınmalarından söz edildi mi? Yoksa sadece mangır mıydı konu? Örnek mi? Maçlar yayınlanırken yorumcular neden ciddi ve çarpıcı hakem hatalarından söz etmezler? 

Acaba seyirci için ne konuştunuz?

Yalçın Granit harikası!
Günlerden 3 Temmuz’du... Öğleden sonra şöyle bir ekran turu atayım dedim. Ve Galatasaray TV’ye takılıp kaldım. Çünkü ülke basketbolunun bir numarası, yaşatıcısı ve hâlâ usanmak bilmeyen geliştirme gayretçisi Yalçın Granit’in belgeseli vardı. Nebil Özgentürk hazırlamış. Galatasaray TV’nin sorumlularını tebrik ederim. Allah, Yalçın Ağabey’e uzun ömürler versin. Keşke başka kulüp televizyonları da böylesine ülke sporlarına benzeri olmayan hizmetler sunanları bizlere hatırlatsalar... 
 
Dayı Kemal’in not iftirası!
Dayı Kemal, yani Kılıçdaroğlu’na demişler ki, “ Osman Kavala niçin içeride?.. Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak hangi gerekçeyle içeride? Parası olan dışarıda, garibanlar içeride... “Vah vah! Garibanlara bak! Sen Kavala’yı ne kadar tanırsın ki? Biz Dalyan tarafındanız, iyi tanırız. Ne garibandır bir bilsen... Diğerleri mi? Sonra yazarım... 
 
Haber Global’deki bilgisiz!
Öyle bir gezeyim dedim ekranları. Baktım Haber Global isimli kanalda bir sunucu ve yanında da iki yorumcu. Erkek olanı elindeki belgelerle, tarihe kazınmış gerçeklerle konuşuyor. Ya kadın olanı? Acıdım vallahi... İsmi Gamze Pamuk Ateşli. Diyor ki, “AKP 17 yılda ne yaptı ki?” Hadi bebe yaşına verelim diyeceğim ama hiç mi anadan, babadan, eşten, dosttan bilgi istemez insan? Ama kafa sabitlenmiş ise yapacak bir şey olmuyor. Gamze Hanım; sizin gibi kafası olanlar şimdiki adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olan iki kıtayı birleştiren köprüye de “Hayır” diye karşı çıkmışlardı. Hatta, “Güneydoğu Anadolu’da beş metrelik bir ayrıma köprü yapılmadan bu olur mu” diye de feryat etmişlerdi.  Sonra mı? Utanmadan eskittiler köprüyü... Hâlâ da karşı oldukları diğer ikisi ile birlikte eskitmeye devam ediyorlar. 
 
Messi ve Medel’i atan hakem!
Arjantin-Şili maçında, yani Güney Amerika Kupası üçüncülük oyununda birbirlerine giren ünlü Messi ile bizim Beşiktaş’ın kurtulmak istediği Medel birbirlerine girdiler. İtme, kakma, hafif kafa irtibatı falan derken maçın hakemi gelip kırmızıyı çekti ikisine de... İşte gerçek hakemlik budur, ey bizimkiler! Umarım ve beklerim ki, bu sezon bizim ligde de hakemlerimiz kulüp adını ve forma rengini unutarak maça otoritelerini koyarlar. Kızana, eleştirene de Messi-Medel olayını hatırlatırlar.
 
UEFA’yı da yedik!
 Transfer sezonunu hiç de beklenmedik biçimde yaşıyoruz. Alan alana, satan satana... Hem de bol sıfırlı avrolar karşılığı. Hani UEFA kemendi vardı boynumuzda? İster misiniz, yarın aynı Platini’ye olduğu gibi bu yeni başkan için de bir soruşturma açılsın... Eh, koca Milan’a yasak, bizimkilere pas... 
 
Ekran yorumcusu nasıl olur?
Copa America uzun zaman sonra Brezilya’nın oldu. Hem de Neymar’sız takımla... Bu önemli futbol mücadelesi için önce TRT’ye teşekkür edelim. Yorumları genellikle Ömer Üründül yaptı. Yani tarafsız, amigo illetinden uzak mı uzak, sık sık spikerin anlatımı arasına girip kafa karıştıran değil... Bir teşekkür de bundan... 
 
Seni andık Turgay Ağabey...
Kolay değildi, Galatasaray formasını 17 yaşında, millî takım formasını da 19 yaşında giymek. Ve de bitti diyene kadar da çıkarmamak... Tabii ki ünlü kalecimiz Turgay Şeren Ağabey’den söz ediyorum. Vefatının üçüncü yılında bir kere daha andık onu... Çok anımız vardı. 1986 Meksika’daki Dünya Kupası’nın bitiminin ertesi günü bütün meslektaşlarım yakınken ABD’ye geçelim dediler. Sadece Turgay Ağabey’le ben birlikte hemen İstanbul’un yolunu tuttuk. Saatler süren o yolculukta neredeyse bütün yaşadıklarımızı anlattık, eleştiriler yaptık. Nurlar içinde yat kaptan!
 
Hâlâ gelmediniz Kadıköy Belediye Başkanı!
Geçen perşembe günkü köşemde Kadıköy’ün yeni belediye başkanına Beyoğlu-Kadıköy karşılaştırmasında hataya düştüğünü hatırlatmaya çalışmıştım ve demiştim ki, Kadıköy’deki sokak rezaletlerini gel bir gör. Nitekim aradan geçen bir haftada neler oldu neler... Kafası gözü patlayanlar, eli kırılanlar, camlardan feryat eden kadınlar, o sokaklarda ağza alınmayacak sözler kullanan sözüm ona kadınlar... Emniyet ile birlikte uyumaya devam mı yoksa? 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.