Lokmanın kolayı

A -
A +

Rakipte işe yarar oyuncu 2-2,5 kişiydi. Böyle bir ekip önünde G.Saray’ın turu kolay alması lazımdı, öyle de oldu

Avrupa kupasındaki temsilcimiz Galatasaray, seyircisiz falan ama rakip sahadaki tek maçlık oyunda dişine göre bir rakip buldu. Neftçi Bakü şöyle bir toplama yapsak en fazla fazla 2-2,5 işe yarayabilecek oyunculardan kurulu. Hangi pası yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar başta Galatasaray’ın her alanda yaptığı baskıya takılmakla beraber kendileri de çok etkisiz gösteride bulundular.
Fatih Hoca’nın dün akşam sahaya sürdüğü ilk 11’de Linnes, Diagne ve Babel Gaziantep galibiyetinin başlangıcında yoktular. Ne fark eder ki diyeceksiniz? Galatasaray’ın bu sezon hangi kulvarda mücadele edecekse etsin bizim ligde ve dünkü kolay da olsa Avrupa maçında ilk bankosu ön libero görevini neredeyse eksiksiz yapan Taylan gibi gözüküyor.
Ömer ve Emre’nin kenara geliş veya içeri dönüş alan ve adam kovalamaları rakibin nefesinde rahatsızlık etti diyebiliriz.
Diagne’nin iki kafa golü vuruş olarak iyiydi de rakip savunmanın yerleşim hatalarının hediyesiydi aynı zamanda. Galatasaray savunmasının göbeğindeki ikili Taylan’ın da koruması altında tabii ki rakibin de etkisizliği sayesinde rahat bir oyun çıkardı diyebiliriz. Ben böyle bir rakip karşısında Babel’in çok daha etkili oynamasını beklerdim ama bunu zaman zaman parlamalarda görebildik. Şöyle bir toparlarsak, tabii ki bizim temsilcimizin Azerbaycan gibi futbolun henüz belli bir yerinde bulunmayan rakip karşısında yukarıda da değindiğim gibi her türlü şartta turu cebine koyması gerekirdi ve öyle de oldu.

MAÇIN ADAMI: Taylan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.