Biraz biz biraz hakem!

A -
A +

Acaba Polonyalı hakemin verdiği kritik kararlar tam tersi bizim aleyhimize olsaydı, neler yazıp neler söylerdik?

Uluslar Ligi’nde bugüne kadar geride kalışımızı kapatma şansımız Rusya ve Macaristan’la yapacağımız maçlara bağlıydı. Millî takım yine önemli değişikliğe uğramış bir on birle sahaya dizildi. Maçın ilk 15 dakikasının altını çizeyim…
Ön liberomuz Okay’ın oyuna en küçük müdahalesi olmayınca daha sonra 10 kişi kalacak Rusya benzeri, topla oynama fukaralığı çektik. İşte bu süreç içinde bir de gol yemez miyiz! İşimiz ciddi şekilde zorlaşmaya başlayacak derken Polonyalı hakem imdadımıza yetişti. Rakip savunmanın göbeğindeki Semenov’u direkt kırmızıyla oyun dışı bıraktı. Acaba böyle bir karar aleyhimize verilmiş olsaydı, neler yazıp neler söylerdik? İşte bu 11’e 10 oyunundan sonra Rusya’nın topla buluşup, oyunu istediği gibi yönlendirmesi sona ererken bizim takım piyasaya çıktı. Bu sıralarda spor medyamızın sözlü ve yazılı ünlü yorumcularının bir türlü beğenemediği Caner’in harika ortasıyla Kenan golü atıverdi. Peki, ne olmuştu ki? Kafayı vuran oyuncumuz kendini göstermiş, gösterdiği yere de Caner ikramını sunmuştu. Demek ki sadece orta yapan değil, ortaya katkı verecek oyuncunun da golde rolü büyükmüş. Sonrasında, topla oynayıp ceza sahası içinden tabelayı değiştirebilecek vuruşlar peşindeki Cengiz müthiş bir ustalıkla devreyi kapattı.
Neyse bir penaltı Cenk’le gole çevrilip bir tane daha yiyerek oyunu kazandık.
Şimdi sorularım var.
Acaba Şenol Hoca her oyuncu değiştirmede neden üç dört dakika bekledi top oyundan çıkmış olmasına rağmen? Bu tutum hem oyundan çıkacak olanın canını sıkar hem girecek olanın motivasyonunu zedeler.
Bu arada beni çok şaşırtan bir olgu daha vardı. Yüksek fizik gücüne dayalı yılların Rusya’sında Yaşin gibi büyük kaleciler yetiştirmiş Rusya’nın kalesinde bir Brezilya kökenlinin oluşu bana çok çarpıcı geldi.

MAÇIN ADAMI: Cengiz Ünder

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.