Sanki idman maçı gibiydi…

A -
A +

Daha maçın başlarında F.Bahçe’nin bu maçı farklı kazanacağı tahmininde bulunmuştum. Neden mi, buyurun anlatayım…

F.Bahçe’nin bu açık farklı galibiyetini kutlayarak yazıma gireyim de, detayları için şu G.Birliği ile ilgili de maçın yedinci ya da sekizinci dakikasında Ömer Üründül ile yaptığım konuşmadan bir anekdot sunayım: G.Birliği’nin bu kadrosu ve teknik adamı acaba kimlerce oluşturuldu? Bunu ben bilmiyorum. Ama şunun altını çizeyim; rahmetli İlhan Cavcav’ın kemikleri sızlamıştır. Sonra bizim Ömer’le konuşmamıza geleyim; bu G.Birliği takımına karşı F.Bahçe’nin maçı üç veya dört farklı rahatlıkla kazanacağını söyledim. Evet, beni yanıltmadılar. F.Bahçe’nin bazı oyuncu değişikliklerine uğramış takımı rakibine göre teknik açıdan pas zenginliği olarak çok da fazla pozisyon değiştirmeden oynama rahatlığı sergiledi. Çok pas alabilme durumu zorlaştığında da uzun kullanılan topların büyük bir yüzdesini Cisse aldı, kullandı, iyi kullanamadığında da hiç değilse rakibin sahip çıkmasına engel oldu.
Sosa ve Mert Hakan hem gol attılar hem de birer oyun tanzim edici, top kullanıcı olarak rakiplerinden hiç müdahale görmediler desek yeridir. Pelkas’ın dün akşamki oyunda en etkisiz F.Bahçe oyuncusu olduğunu da söyleyebiliriz. Kaleci Altay ve geri dörtlü sanıyorum sezon başından bu yana hatta şunu da iddia edebilirim ki, ligin geri kalan oyunlarında bu kadar keyifli, zor duruma düşmeden bir ikinci maç oynamaz.
Böylece kâğıt üzerinde sıkıntılı geçebileceği sanılan dünkü Ankara oyununda F.Bahçe rakibin en küçük zorlamasına toslamadan elini kolunu sallayarak hem de farklı kazandı.

MAÇIN ADAMI: Papiss Cisse

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.