İkramı geri çevirmedi

A -
A +

F.Bahçe’nin bulduğu üç gol de altın tepside sunulmuş ikramlardı. Onlar da bu ikramı geri çevirmedi…

F.Bahçe, galibiyet serisini bu kadar kolay, bu kadar çabuk devam ettireceğini herhâlde hiç beklemiyordu. Ama bugüne kadar oynanan maçları göz önünde tutarsak A.Gücü’nün tam da seri devam ettirilebilecek bir ekip olduğu ortaya çıktı.
F.Bahçe’nin ‘Eksikleri var’ denen kadrosu sahaya neredeyse ideal on birle çıkmıştı. Orta alan Gustavo ve Ozan garantisinde oynarken, Pelkas öndeki üç golcüye ne gibi bir sunuşta bulunacaktı ben en çok bunu merak ettim. Ama Yunan futbolcu beni bu maçta bayağı yanılttı. Novak, alıştığımız Novak değildi. Nazım da çok batıcı bir bek görüntüsü çizmedi. Bunların aslında tamamı F.Bahçe’nin son maçlarda yenilmeme formülünün eseriydi. Nitekim ilk F.Bahçe golü A.Gücü kalecisinin armağanı olacaktı. İkinci gol ise hem maçın hakemi Arda Kardeşler -ki genelde uyku hâlindeydi- hem de VAR’daki Mustafa Öğretmenoğlu’nun ortaklaşa “körlük” eseriydi. Samatta’nın rakibine attığı tokat atlanıyordu da tuhaf bir şekilde ofsayt çizgisi çiziliyordu ‘Bak ofsayt yok’ diye sanki. Üçüncü F.Bahçe golünde ise bu defa futbol sahalarına çıktığından beri bir adım ileriye gidemeyip hep geriye giden Emre Güral’ın armağanı yatıyordu. Maçın sonunda attığı gol ise görüşümü değiştirmez. Peki bu armağanlar olmasa F.Bahçe bu maçı kazanamaz mıydı? Tam tersine, kaçırılan goller atılabilseydi yine ciddi fark oluşabilirdi.
A.Gücü’nün maçın başlamasıyla birlikte F.Bahçe savunmasının üzerine oynar hâli, yani tam sahayı pres altında tutarak oynama planı, benim telefonda Ömer Üründül kardeşime “Beşlik biter” yorumumu göndertiyordu.
F.Bahçe’nin hocası Erol Bulut gençleri de sahaya sürerek çok rahat bir maçın devamındaki teknik direktör olacaktı.Görüntülü boşalma için hatlarını arayın. A.Gücü ise yeni bir alt lig yolculuğu için adayların başında gelir gibi göründü sanki…

MAÇIN ADAMI: Gustavo

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.