Kedi fare oyunu

A -
A +

Kayseri’nin genç kalecisi Doğan da olmasa, ligin on gollü fark rekorunun tekrarlanması son derece doğal olacaktı.

F.Bahçe, sezon başından bu yana aldığı iyi veya kötü sonuçlar ne olursa olsun hiçbir oyunda bu kadar rahat pas yapamamıştı. Pelkas’ın adam ekarte edişleri de yine pek zenginlik göstermemişti bugüne kadar. Tabii bunda iki takım arasındaki oyuncu kalitesinin farkı vardı. Ancak Kayserispor’da komik oyuncuların bulunması sebebiyle bu zengin pas trafiğine engel olabilecek bir oluşum görülmedi. Kayseri’nin genç kalecisi Doğan’ın özellikle ilk yarıdaki dört kurtarışı da olmasa ve de F.Bahçe o paslaşmaların noktasını doğru koyabilse, ligimizin en farklı on gollü galibiyetinin tekrarlanması son derece doğal olacaktı. Kayserispor’un önemli Rumen hocası için şunu vurgulamakta geç kalmayayım; ilk devre Kayseri takımında 9 numaralı siyahi bir oyuncu vardı, çok merak ediyorum bu adam hakikaten futbolcu mu? Zamanım olsa araştırırım!
Erol Bulut yine öndeki üç adamını da değiştirirken burada önemli bir oluşum dikkatimi çekti. Bu değişikliklerin birinde Sosa da oyuna girdikten sonra maçın kalite kokan bir numaralı oyuncusu Pelkas’ı çizgiye gönderildi. Acaba bu gelişme acaba ‘Mesut geldiğinde sen yoksun’ anlamı mı taşıyordu?
F.Bahçe’nin üç golü vardı, üçü de bundan önceki maçta olduğu gibi ileri üçlüdeki oyunculara aitti. Bu da Kayserispor’un hücumdaki sıfır oluşumunun savunmaya toparlanmadaki notunun da aynı olduğunu ortaya koyuyordu.
Bir notumu daha eklemek isterim yazımın içine; bugünlerde özellikle F.Bahçe tarafından eleştirilen yayıncı kuruluştaki spiker arkadaş yardımcı hakemin ofsayt bayrağına uyup da düdüğünü çalan hakeme ve oyunun endirekt vuruşla başlamasına rağmen hala Pelkas’ın mutlak bir golü kaçırdığını söylüyordu! Futbolu bilmeyen, kuralları bilmeyen, oyun takip etmekten aciz kişilere maç anlattırırsanız daha iyisi olamaz!
Tabii Szalai’den de bahsedelim; en küçük bir pozisyonda bile zorlanmadan siftah yaptı. Ama düzgün bir sol ayağı olduğunun ve sahayı iyi görebildiğini gösterdiğinin altını çizelim…

MAÇIN ADAMI: Pelkas

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.