Futbol rezaleti

A -
A +

Biri son şampiyon, biri Türk futbolunun büyüklerinden… İtiş kakış, pas hataları, yerlerde sürünmelerle geçti gitti koca 120 dakika…

Düşünebiliyor musunuz, geçen sezonun lig şampiyonu bir taraf, bir taraf da yirmiye yakın futbolcu transfer etmiş Türk futbolunun en büyüklerinden biri. Böyle bir kupa maçında biz futbolseverin hiç olmazsa 10 üzerinden bir 6-6,5 notluk futbol beklemesi ayıp mı olurdu? Ama ne yazık ki futbol adına zaman zaman itiş kakış, zaman zaman inanılmaz pas hataları, zaman zaman kaleciyle burun buruna gelip gol atmanın becerilememesine şahit olduk.
Aykut Hoca uzun süre dinlenmiş olmanın kendisine hiç yaramadığının acaba farkında mıdır, yaptığı oyuncu değişiklikleri, kale sahasının içinde baskı varken top çıkarma adına komik paslaşmalara şahit olduk. Aykut Hoca’ya karşılık büyük umutlarla F.Bahçe’ye getirilen ama her maçında gerek on birler gerekse oyun içi değişikliklerle hiç de büyük takım hocası olmadığını âdeta bağıran bir Erol Bulut…
Eh böyle bir anlayışla bizim yukarıda da değindiğim gibi 6,5’luk bir futbol beklememiz tabii ki hayalcilik oluyordu. Dün akşamki oyun, öylesine futboldan yoksundu ki, Başakşehir’in en çok pozisyona girip de inanılmaz golleri kaçıran oyuncusu Gulbrandsen F.Bahçe kalecisi Harun’un hatasıyla gol attı iyi mi?
Mesut Özil, bir yıllık maç ayrılığından sonra ikinci yarıda yenik takımın oyun kurucusu olarak sahaya sürülürken bence ona da ayıp edildi.
Erol Bulut’un Caner’i oyundan çıkarması da eksiklikten kaynaklanan üçlü savunmaya dönüşün kurbanı oldu ama bu yüzden de F.Bahçe iyi kapanan rakibini açmakta, yaymakta büyük sıkıntı çekti.
Aykut Hoca’nın Fernandes’i oyundan alışı da pek akla yatkın gelen bir teknik direktör tasarrufu olmadı. Hele hele yine Aykut Hoca’nın iki kenar savunma oyuncusunu da alıp savunmayı stoperlerle dolduruşu yine yukarıda değindiğim gibi aşırı dinlenmiş olmanın yanlışıydı sanki.
Bu arada önemli bir vurgu yapmak istiyorum. Tribünde Şenol Güneş Hoca’m da vardı. Ekran yorumcularının maçtan evvel Türk futbolunun geleceğinde yer alacağını iddia ettikleri üç beş oyuncuyu izlemek için oradaydı Şenol Hoca ama rahatlıkla havasını aldı diyebilirim.

MAÇIN ADAMI: Azubuike

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.