Lozan hezimeti -2-

A -
A +
İngiltere uzun müddet Lozan’ı tasdik etmedi. Türkiye Hilafeti kaldırdığı günün bir gün sonrası Avam ve Lordlar Kamarası Lozan’ı onayladı. Lozan’ın gizli maddelerini hâlâ bilmiyoruz. Hilafetin kaldırılması ile ilgili kanun teklifini veren sahte bir şeyh idi...
Fahrettin Altay’ın hatıralarında şarap içtiğini ve "şarap bana İzmir şarabını hatırlatıyor" dediğini biliyoruz. ABD hâlen Lozan’ı onaylamamıştır. Lozan’da İngiltere ve ABD Musul petrolünü paylaşmıştır. Petrole karşı da sözde barışı sağladılar.
İsmet İnönü’nün Lozan’a gönderilmesi son derece büyük hata idi. Oysa dış politika uzmanı ve tecrübeli hariciye uzmanları var idi. İnönü’nün Lozan’a gönderilmesi çok bilinmeyenli bir denklemdir! İnönü İstanbul’dan İzmir’e vapurla giderken Lozan’da verdiğimiz adaları görünce “Bu adalar bize çok yakınmış” itirafında bulunmuş idi. Aslında bu cahilliğinin itirafı idi...
Mustafa Kemal ile İnönü arasındaki gizli yazışmaların şifrelerini İngilizler biliyordu. Türkiye sözde bağımsızlığını tanıyan İngiltere CHP iktidarını kullanarak Batı’yı aşk derecesinde seven ve millî ve manevi değerlerden nefret eden CHP liderlerini kullandı. Ve böylece 1000 yıllık Türk İslam medeniyetini yıktılar.
Şair Yahya Kemal’in hatıralarına göre, bir İngiliz diplomatının şu sözleri çok manalıdır: “Dünya siyasi tarihinde CHP iktidarı gibi; kendi halkına düşman ve halkının millî ve manevi değerlerine yabancı hiçbir iktidara rastlanamaz.”
İngiltere’nin yükseliş ve çöküşünü anlatan tarihçi Niall Ferguson “Empire” isimli eserinde der ki: “Türklerle ittifak yapan Almanlar Orta Doğu’yu bir savaş sahnesine çevirdiler. Sonucunda; Orta Doğu Britanya’nın eline teslim oldu. Orta Doğu petrolünün geleceği Osmanlının sonu oldu.”
İngiliz Donanma Bakanlığının 1922 tarihli muhtırasında şu ifade yer almaktadır: “Stratejik açıdan esas mesele büyük Britanya’nın petrol çıkan toprakları işgal etmesi zaruridir.”
Birinci Dünya Savaşından zaferle çıkan İngiltere Lozan’da istediği her şeyi aldı. İstiklal Savaşını kazanan Türkiye ise İnönü’nün başarısızlığı ile mağlup bir ülke durumuna düştü. İngiltere’nin rakibi Türkiye değil ABD (müttefiki) oldu. Lozan’da İngiltere ile ABD  arasında petrol savaşı yapıldı.
Sultan Abdülhamid Han bugünkü petrol bölgelerini şahsi mülkü ilan etti. Tapuları ona aitti. Abdülhamid Han tahtan indirilince hain İttihat Terakki bu toprakları devletleştirdi. Şayet bu ihaneti yapmasaydı, Devletler Hususi Hukukuna göre bu petrol bölgelerinin gerçek sahibi Osmanlı Hanedanı olacak idi. Şimdi bu bölgedeki ülke ve şirketler işgalci ve gasbeden durumunda bulunacaktı. Petrol tarihi uzmanı Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger’e göre: “Osmanlı petrol uğruna parçalanmıştır.”
Lord Curzon İsmet İnönü’nün kulağına “Petrolü Lozan’da konuşmayalım. Sonra baş başa hallederiz” demiş idi. İngiltere Lozan’da ABD’ye "sus payı" verdi. Dünya siyasetinde ağırlığı olan petrol lobisi “Osmanlı tasfiye edilsin (yıkılsın)” dedi. CHP bu emre uydu. Lozan Antlaşmasının imzalanmasından sonra bir yabancı muhabir düşmanınız Yunanistan ile aynı masayı paylaştıran nedir sorusuna İnönü’nün “Her ikimizin de Osmanlı düşmanlığı” cevabı yüz kızartıcıdır.
Batılaşma maskesi ile yapılan bütün devrimler Türk halkını İslamiyet’ten koparmak için yapıldığı inkârı mümkün olmayan bir gerçektir. Devrimler içinde en zararlı olanı ise "Harf Devrimi" ve "Hilafetin Kaldırılması"dır.
Netice olarak Batılılaşma felaket, Lozan hezimet olmuştur...
Devrimler 1000 yıllık Türk İslam medeniyetini devirmek için yapılmıştır. Şu anda iktidara düşmanlar ama aslında iktidarın şahsında millî ve manevi değerlere yani aslımıza, gerçek kimliğimize düşmandırlar. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini önleyemeyecekler. (İnşallah)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.