ABD-Türkiye İlişkilerinde PYD-YPG çatlağı

A -
A +
ABD'nin; 80 milyon nüfuslu Orta Doğu ve İslam Dünyasının en güçlü ülkesi olan Türkiye’yi hiçe sayarak PYD ve YPG terör örgütlerini “müttefikim” diyerek silahlandırması, yine bir fitnenin fitilini ateşlemek ve yangının üzerine benzin dökmektir.
DEAŞ’ın kalesi Rakka operasyonu sadece bir maskedir. ABD’nin asıl ve nihai hedefi Irak’ı olduğu gibi Suriye’yi de bölmektir. Bu karar Bush iktidarında alındı ve İkiz Kuleleri küresel sermaye (global çete)’nin emrindeki CIA, Pentagon-MOSSAD tarafından yıkıldı.
ABD dünya kamuoyunu Siyonizm’in emrindeki medya ile aldatarak İslam dünyasının işgaline Afganistan ile başladılar ve doları basan Yahudi ailenin dünya enerjisindeki 2001 yılında yüzde 26 olan payı yüzde 46’ya çıktı.
Irak’ın işgali esnasında ABD’nin dışişleri bakanı olan Rice’ın itirafı şöyledir: “Demokrasi götüreceğiz vaadi ve kitle imha silahları (Kimyasal, biyolojik, nükleer) var, yalanıyla maksadımız Saddam’ı devirerek petrolünü ele geçirmekti..."
ABD iktidarında 1930’lu yılların başından bu yana Siyonizm’in emrindeki küresel sermaye “Global Çete” hakimdir. Trump kendisi zengin iş adamı olmasına rağmen ABD iktidarını global çeteden kurtarıp halkın iktidarı olacağı vadiyle geldi. 100 (yüz) gün içinde global çete Trump’u esir aldı. Düzen devam ediyor. Zenginler daha zengin fakirler daha fakir oluyor.
Trump gaf üstüne gaf yapıyor. Daha önceki başkanlar ya siyasetçi ya da asker kökenli idi. Devlet idaresinde az da olsa tecrübe sahibi idiler. Çıkardığı kararnameler yargıdan döndü. Vadettikleri ise kongreden döndü. 100 gün içinde hiçbir vaadi gerçekleşmedi.
Harvard Üniversitesi meşhur siyaset bilimi ve dış politika uzmanı Prof Dr. Stephen Walt’ın görüşü şöyledir: “ABD tarihinde bu kadar kendini düşünen bir başkan görülmedi. Politikada pek çok gaf yaptı. Ve yapmaya devam ediyor. Trump’ın Çin, İran, Kuzey Kore ve Orta Doğu Politikası çelişkilerle dolu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile işleyebilir bir ilişki kurmak istiyor. Diğer taraftan Suriye ve Irak’ta PYG ve PYD’yi destekliyor. Orta Doğu’da Trump’tan iyi bir karar beklemiyorum.”
Trump iktidarının 100 gününde büyüme yüzde 0,7 olup son 3 yılın en düşük seviyesindedir. Trump şimdiden yoruldu ve “Oval Ofis’e gelmeden önceki hayatımı arıyorum. Ben bu başkanlığı sevmedim eski günlerimi özlüyorum” demiştir.
ABD ile Rusya birbirleriyle rakip ise de, Türkiye’ye karşı  ABD-Rusya-Almanya ittifakı vardır. Ve bu üç güç PYD terör örgütü ile kol koladır. Hatta YPD sevdasında aralarında rekabet vardır. PKK ve Suriye’deki uzantısı PYD-YPG her zaman sırtlarını bu 3 şer güce dayadılar. 90’lı yıllarda PKK dağılmak üzere iken ABD mani oldu. ABD-Rusya-Almanya PKK’yı silahlandırdı. Kamplarının inşasını Almanya üstlendi.
Son günlerde ise ABD, Türkiye’nin karşı çıkmasına rağmen ilişkisini sürdürdüğü YPG güçlerini, Türkiye’ye vermediği tanksavar Javelin ve helikopter düşüren Stinger füzeleriyle donattı. Rusya YPG ve PYD’ye kol kanat gerdi. Almanya ise tanksavar savunma sisteminin Türkiye’ye satışına izin vermiyor. Rus Generali YPG arması takmaktadır...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.