Orta Doğu’da yeni fitne

A -
A +
ABD ve İsrail'in dış politikası “kaos” Orta Doğu başta olmak üzere savaş, iç savaş, darbe ve terör faaliyetleri ve ekonomik krizlere dayanır. Kış turizminde “kar” ne ise savaş ve kaos ABD ve İsrail için olmazsa olmaz stratejidir.
ABD ve İsrail Kudüs meselesinde son derece ağır bir hezimete uğradı. Bu hezimeti ve İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulmü örtmek için kamuoyunun dikkatini çekmek için İran’ı karıştırdı. Rakka’daki DEAŞ teröristlerini Haçlı Ordusunun askerlerini uçaklarla Afganistan’ın Uğrabay kara yolu ile İran’a taşıdı.
Mısır’da Sina Yarımadası’nda DEAŞ camiye saldırarak Müslümanları şehit etmişti. Son günlerde DEAŞ Hıristiyan Mısırlıların kilisesine saldırarak katliam yaptı. Ve terörü yapan DEAŞ'lı teröristleri Suriye’den ABD Mısır’a, Libya, Irak’a oradan da uçaklarla Afganistan’a, Arabistan’a, Yemen’e, Körfez ülkelerine, bazı batılı ülkelere CIA gönderdi. DEAŞ Haçlı-Siyonizm kirli ittifakının paralı askerleridir. Müslümanlıkla yakından ve uzaktan ilgileri yoktur.
Yüzölçümü bakımından Afrika’nın en büyük ülkesi olan Sudan’daki Hıristiyanları ABD liderliğinde Batı Sudan’dan ayırarak sözde bağımsız yaptılar. ABD’nin yeni planı Mısırlı Hıristiyanları da Mısır’dan ayırarak sözde bağımsız bir devlet yapmaktır. Makam hırsı aklı devre dışı bıraktığı için Mısır’ın dikta rejimi bu gerçeği göremiyor.
Orta Doğu’da ABD’nin hegemonyasına boyun eğmeyen 2 ülke vardır; Türkiye ve İran... Netanyahu’nun itirafına göre: “Arap liderlerinin iktidarından son derece memnunuz. Ancak halklarından asla memnun değiliz.”
Türkiye ve İran geçmişte olduğu gibi ABD ve İsrail’in kontrolü altına alınmak isteniyor. Türkiye’de Gezi, 17-19 Aralık’tan beteri, 15 Temmuz askerî darbe teşebbüsü bu maksatla yapıldı. 15 Temmuz başarılı olsaydı Türkiye Müslüman maskeli Siyonist bir devlet olacaktı. ABD Hıristiyan maskeli Siyonist’tir.
Kendi bayrağını yakan İranlının özgürlük ile ilgisi yoktur, haindir. Her ülkede hainler vardır. “Türkiye’de her zaman yüzde 10 hain kontenjan vardır.” (Atilla İlhan)
ABD’nin Chicago şehrinde Amerikalı Müslümanların çatı kuruluşları tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen yıllık “MAS-ICNA” kongresi, ABD’nin en büyük kongre ve fuar merkezi “McCormick Palace”de olup kongrenin bu yılki “tema”sı “Amerikalı Müslümanlar inanç ve vizyonla geleceği”dir. Kongre salonunda asılan Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” sözü büyük ilgi görüyor. Aynı kongre salonunda Siyonizm karşıtı Yahudiler “stant” açıp Müslümanlara ilgi gösterdiler ve Trump’ın Kudüs kararına tepki gösterdiler. Müslümanlar da Yahudilere ilgi gösterdiler.
Avusturya’da 1 milyona yakın 700 binin üstünde Müslüman (çoğu Türk) yaşamaktadır. Önceki iktidarlar Müslümanların inançlarına karşı değil idi. Hatta Avusturya ordusundaki Müslüman askerlere özel yemek çıkıyordu. Şu anda Avusturya’da aşırı sağcı, ırkçı ve İslamiyet düşmanı bir iktidar var. Hükûmet programlarında Müslümanlara ait cami ve din eğitimi verilen kurumlara yoğun kontrollerin yapılacağı, standart bir Kur'ân-ı kerim tercümesinin kullanılması ve bir yığın baskılar yer almaktadır.
Avusturya İslam Cemiyeti Başkanı İbrahim Olgun’a göre: “Son zamanlarda, çeşitli kavramlarla İslam düşmanlığı yapılmak isteniyor...” 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.